Danes je predsednik republike dr. Danilo Türk Vladi Republike Slovenije posredoval poziv, naj čimprej vloži vlogo za članstvo v Evropski organizaciji za jedrske raziskave (CERN). Izjava za javnost je na voljo tukaj. Nekaj izsekov

…..”Razvoj znanosti, inovacij in tehnološkega napredka predstavlja v tem obdobju svetovne gospodarske krize enega od temeljnih načinov njenega reševanja,” je zapisal predsednik ….

…..Republika Slovenija je letos že izrazila svoj namen, da postane polnopravna članica CERN-a. V pogovoru s predsednikom je vodstvo CERN-a izrazilo stališče, da se bo CERN v kratkem širil na štiri nove države ter da bi ob pravočasni formalni vlogi v to skupino lahko bila vključena tudi Slovenija. Zato je predsednik republike posredoval vladi poziv, naj čimprej tudi dokončno vloži formalno vlogo za članstvo v tej organizaciji, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi, da bi se postopek sprejemanja naše države zavlekel za daljše obdobje….

Upam, da se članstvo ne zatakne v kakšnem birokratskem predalu… Na sliki zgoraj: predsednik RS dr. Danilo Turk in generalni direktor cerna Rolf Heuer.

Naroči se
Obveščaj me
guest
1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
10 - št. let nazaj

Baje je clanstvo v obravnavi na vladi ravno danes. Vse moznosti so torej se, da se ujame rok v cernu