Upravni odbor ARRS je v četrtek 30.1.2020 popoldan zaslišal kandidate za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in takoj nato s tajnim glasovanjem sklenil, da je najbolj strokovno usposobljen kandidat za vodenje agencije kar dosedanji direktor. Po statutu ARRS je prva od nalog upravnega odbora skrb, da agencija deluje v javnem interesu. Se je morda kdo vprašal, kako je lahko tako hitra odločitev, da se trenutno stanje podaljša še za novih pet let, v javnem interesu?

STAznanost: Upravni odbor agencije za raziskovalno dejavnost za direktorja predlaga Györkösa

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

5 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Raziskovalec
Raziskovalec
4 - št. let nazaj

Zakaj niso objavili podatke o tem, kdo so bili ostali kandidati in kandidatke?
Mimogrede, še vedno niso objavili imena lanskih recenzentov, kdo ve zakaj?

Marta Klanjšek Gunde
Marta Klanjšek Gunde
4 - št. let nazaj

Imena kandidatov in kandidatk so varovani osebni podatek in se jih brez njihovega privoljenja ne sme objavljat, zaradi varstva osebnih podatkov pa so dostopni le članom UO agencije. Le Urša Opara Krašovec je svojo prijavo objavila na svojem facebooku.
Gradivo za izbor direktorja nam je bilo posredovano proti večeru 23.1.2020.
Obstajajo tudi druge zamude v delu Agencije, npr. zamuda pri predložitvi finančnega načrta za leto 2018 (novice, obvestlla, 23.12.2019).

Anonymous
Anonymous
4 - št. let nazaj

Še dobro, da gospa Marta, Klanjšek Gunde ki sedi v UO ARRS kot predstavnica sindikata ne vidi nobenega problema s konfliktom interesov s podporo svoji osebni prijateljici in dolgoletni sodelavki Urši Opara Kraševec. Potem pa nam na Odmevih tveze kako morajo ženske plezati same v nasprotju z moškimi navezami…
Kvarkadabra zadnje čase žal bolj kot promocija znanosti deluje kot trobilo za osebno agendo Urše Opara Kraševec.

Vladimir Plantan
Vladimir Plantan
4 - št. let nazaj

Vse razne agencije je potrebno kar ukiniti razen tiste, ki napoveduje vreme. Še nedavno smo imeli, morda pa še imamo agencijo za letalski promet, licenco za letenje pa ima prodajalec banan. Na kvizu Joker pa sem slišal, da se to, da nimamo več letalskega prevoznika sploh ne pozna na letališču pri kontrolorjih poletov. Podobno bodo znanost in raziskave funkcionirale brez agencije ali pa celo bolje. V kolikor pa kdo želi kaj več vedeti o konkretnih področjih RR, recimo o UI naj vpraša kar predsednika vlade. Je prikazal lepo učno uro o tem, kaj je UI ob obisku v Davosu. Glede… Beri dalje »

Urša Opara Krašovec
4 - št. let nazaj

Tudi sama sem zelo presenečena, da se je UO ARRS odločil za staro vodstvo, saj sem v Viziji delovanja, ki je bila sestavni del vloge za natečaj direktorja, s konkretnimi primeri opozorila na številne pomajkljivosti v delovanju agencije pod sedanjim vodstvom in predlagala ukrepe za odpravo napak. Naj jih nekaj naštejem: potencialno koruptivne prakse, mednarodno neprimerljiv evalvacijski sistem, neodzivnost – neukrepanje na opozorila akademske skupnosti in izključevanje akademske skupnosti iz razprave. Neposredno po razgovoru s člani UO sem bila prepričana, da se vsi člani z vsem zapisanim in povedanim strinjajo. No ja, če sedaj dobro premislim, so se z opisom… Beri dalje »