Se opravičujem, da zapis ni o znanstveni tematiki, a vsaj vsebuje podatke. Kopitarmaniji zadnjih nekaj dni primerno se je na internetu ravno pravi čas pojavil zemljevid z rojstnimi kraji igralcev v NHL. Takoj pade v oči, da je svet NHL povsem dominiran z ZDA, Kanado in Evropo. A prav presenetljivo je, da sta po en igralec tudi iz Južne Amerike in Afrike.

Splača se tudi povečati zemljevid Evrope – prav neverjetna je gostota igralcev iz Češke in Sloveške. Nasprotno iz Italije prihaja le eden igralec, pa še ta rojen v Sardiniji (!) (kratko googlanje razreši skrivnost in vse postavi na svoje naravno mesto – starši Luce Sbisa so se preselili v Švico, ko je bil Luca star eno leto). Podobno – le en igralec iz Ukrajine in le dva iz Avstrije (toliko kot iz Slovenije…).

Pa (nekoliko zakasnjene) čestitke Anžetu!

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

4 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Kakšna pa je porazdelitev, če gledamo na prebivalca?

Ker v Evropi potem zaradi majhne gostote poseljenosti prevlada Švedska (ca. 4/milijon prebivalcev), sledijo Češka in Finska (po 3/milijon). Ocena je zelo groba, zato me lahko kdo popravi.

Bolj me pa preseneča izredna lokaliziranost znotraj ZDA! Saj to, da louisiana ni ravno hokejska dežela, še razumem, ampak še vseeno se mi zdi ta pojav močnih klubov in tradicije (zgolj ugibam) zelo zelo izrazit. Zanimivo.

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Napaka v objavi. Iz Avstrije so trije ;).

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj