Temeljni namen e-poštne izmenjave argumentov o aktualni izbrani temi med člani uredništva Proteusa, katere povzetek objavljamo, ni iskanje “pravih” odgovorov ali skupnih stališč, ampak predvsem odpiranje vprašanj in spodbujanje razprave o vsebinah, za katere se morda zdi, da so na prvi pogled povsem jasne in neproblematične, a se že po krajši razpravi kmalu pokaže, da si še glede formulacije vprašanj nismo enotni, kaj šele glede odgovorov.

nazaj
naprej

Problem je v tehnologiji, ne v znanosti

30. maj 2005 ob 12:25

V bistvu se strinjamo: problem je v tehnologiji, se pravi v uporabi znanja, kar projekt Manhattan, Mengelejevi poskusi ali pa recimo študija o podganah so. Tu je treba postaviti komisije, ki predstavljajo družbo v vsej njeni zapletenosti. Vendar pa znanost po mojem mnenju ni polje, ki jo poganjajo javne koristi ali želja po dobičku, temveč radovednost. Vemo pa, kam vodi zatiranje radovednosti.

Tomaž Accetto

P. S. Malo za hec: Kaj bi bilo, če bi se prvi človek, ki je uporabil kamen, vprašal: Ali ni tale reč nevarna, če slučajno komu pade na glavo? Bi si zdaj dopisovali?

nazaj
naprej

PUSTITE KOMENTAR

Vpiši svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.