Kako lahko igre, ki si jih na telefon, tablico ali računalnik presnamemo zastonj, ustvarjajo velikanske dobičke za njihove lastnike oziroma programerje? Igrica Pokémon Go je denimo v manj kot enem dnevu že ustvarjala več prihodka kot vse druge igre v Applovi in Googlovi prodajalni skupaj. Od kod prihaja denar, če so igre na voljo brezplačno?

Prav z zastonjsko igrico Maček Tom (Talking Tom Cat) in njenimi kasnejšimi variacijami sta postala najbogatejša Slovenca tudi zakonca Samo in Iza Login. Menda je bila skrivnost komercialnega uspeha te sicer brezplačne aplikacije v tem, da so se tudi majhni otroci z njo zelo radi igrali, a so se jim med igranjem postopoma začela odpirati razna okna in reklame, ki jih niso znali sami zapreti. Starši so nekajkrat otroku pomagali, potem pa jim je bilo dovolj, in so raje plačali recimo en evro, da se moteče reklame niso več prikazovale. Tako so bili vsi srečni: otroci, starši in ustvarjalci igrice.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Vesna
Vesna
7 - št. let nazaj

Dejstvo, da se danes ljudje obogatijo pretežno le še s takimi bedarijami, je hud udarec za vsakega razmišljujočega/ustvarjalnega človeka… Živela infantilizacija ljudi in veliki zaslužki!