Na straneh Agencije za okolje (datum objave 25.8.2011) si lahko ogledamo podatke o preseganju mejnih vrednosti onesnaževalcev v zraku. Posebej “zanimivi” so podatki za prašne delce PM10. Od junija letos namreč velja evropski predpis, ki kot zdravju škodljivo mejo določa 50µg/m3 (24-urna vrednost), ki v koledarskem letu ne sme biti presežena več kot 35 krat.

Samo od januarja do julija letos je bila ta koncentracija presežena v Ljubljani 37 krat, v Mariboru 41 krat, v Celju 42 krat, v Novem Mestu 43 krat, v Murski Soboti 45 krat, v Hrastniku pa 51 krat. (*)

Kar je pri vsem skupaj najbolj žalostno je to, da lahko pravzaprav upravičeno rečete – nič novega.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

6 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Predlagam metodo, ki se je poslužujejo v medicini in farmaciji. Zvišajmo zdravlju škodljivo mejo, ki jo določa evropski predpis, na recimo 100µg/m3 in bo problem "rešen". Vsaka skrb bo izginila.:)

problemi

Matej Accetto
12 - št. let nazaj

Od januarja do julija v bistvu pomeni od januarja do marca – z laičnimi pljuči prebivalca me sicer nič ne preseneča, da so kritični zimski meseci. Druga letošnja polovica nemara sledi od oktobra do decembra?

shrink
shrink
12 - št. let nazaj

Hah, problemi pa še vedno misli, da si medicina izmišljuje doktrine prosto po navdihu. LOL

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Shrink o kakšnih doktrinah govoriš? Gre za podatek, zgolj za podatek/parameter. Parameter o katerem zgoraj govori Luka. Torej šalil sem se, da storimo tako kot so to storili republikanci in dosegli, da ni okoljska agencija zaostrila dopustnih količin.

Čemu se torej krohočeš? No, saj nimam nič proti temu tvojemu krohotanju na vsako tvojo zapisano besedo, ampak preden se ponovno zakrohočeš, vprašaj sogovornika, kaj je mislil in mu potem argumentirano pojasni v čem se moti. Saj to pa ja znaš, saj si znanstvenik raziskovalec.

problemi

shrink
shrink
12 - št. let nazaj

Saj je jasno, čemu se smejim, kvazifilozof – tvoji bedasti povedi:

"Predlagam metodo, ki se je poslužujejo v medicini in farmaciji."

Ampak, kot ponavadi, ti ne kapne. LOL