ERC advanced grants – rezultati

  Znani so rezultati zadnjega kroga razpisov za ERC Advanced Grant. Tudi tokrat v Slovenijo ne prihaja nobeden od projektov, prav tako med dobitniki ni nobenega raziskovalca s slovenskim državljanstvom. Rezultati in statistika je na voljo tukaj.

  Za primerjavo je povedna naslednja tabela na str. 8 predstavitve statistike. V zadnjih treh letih so tako po en projekt dobile Ciper, Turčija in Islandija(!). Po dva projekta Poljska in Bolgarija, tri projekte Češka, Madžarska pa recimo 9. Med dobitniki projektov res ni nobene države z območja bivše Jugoslavije, pa tudi ne na primer Romunije, Slovaške in baltskih držav.
  Na drugem koncu sprektra med malimi državami sta Izrael z 39 projekti (7.5 milijona prebivalcev) in Švica z 78 projekti (7.7 milijona prebivalcev).

  2 KOMENTARJI

  1. Odlomek iz komentarja novinarke v včerajšnjem Delu o "naši ERC suši":

   "Kar predstavljajmo si, kako bi se odzvala naša javnost, če v športu v treh letih ne bi imeli nobenega zmagovalca ali vsaj koga na zmagovalnih stopničkah in da bi tako visoko prišla le Slovenca, ki sta člana tuje reprezentance. Kajne, da si tega ne morete niti zamisliti? V znanosti pa se je dejansko zgodilo, da v treh letih nobeden od v Sloveniji delujočih znanstvenikov ni prišel med več kot 1700 tistih, ki jih je Evropski raziskovalni svet prepoznal kot najodličnejše z najbolj obetavnimi pionirskimi raziskovalnimi projekti."

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.