Švicarska reportaža o slovenski farmacevtski industriji

"Obiskali smo več obratov v slovenski prestolnici Ljubljani in njeni okolici, da bi razumeli, kako je ta država postala hrbtenica Novartisovega in Sandozovega poslovanja."

Prevod začetka reportaže švicarske javne radiotelevizije:

“Ko omenim alpsko državo in farmacevtsko industrijo, verjetno takoj pomislite na Švico. Kaj pa, če vam povem, da obstaja še ena država, ki ustreza temu opisu? Govorimo o Sloveniji. Država, ki je od nas za polovico manjša in ima le četrtino toliko prebivalstva kot mi, se je vedno ponašala s tem, da je balkanska Švica. Toda podobnosti med državama so globlje od nekaj zasneženih gorskih vrhov in idiličnih podeželskih vasi. Slovenija ima dolgo farmacevtsko tradicijo, ki sega v čas druge svetovne vojne.

Švicarski farmacevtski družbi Novartis in Sandoz že desetletja vlagata velike vsote denarja v slovenska farmacevtska podjetja in lokalno infrastrukturo, zaradi močnega izobraževalnega sistema, sodobnih zmogljivosti in specializiranih logističnih ponudnikov pa je Slovenija postala ključni partner švicarske farmacevtske industrije. Obiskali smo več obratov v slovenski prestolnici Ljubljani in njeni okolici, da bi razumeli, kako je ta država postala hrbtenica Novartisovega in Sandozovega poslovanja. …”

https://www.swissinfo.ch/eng/business/swiss-pharma-s-big-bet-on-slovenia/49175142

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments