Plonkanje na Harvardu

  Na Huffington Post pišejo o primeru prepisovanja na Harvardu. Dodiplomski razred, kjer se jo to primerilo,  je imel vsaj 250 študentov, več kot polovica pa jih je osumljena prepisovanja na končnem izpitu (ki je bil v obliki domače naloge). Kako je Harvard reagiral?

  Each student whose work is in question has been called to appear before a subcommittee of the Harvard College Administrative Board, which reviews issues of academic integrity, said Jay M. Harris, dean of undergraduate Education.

  Kaj prepisovalce čaka

  Depending on the offense, the punishments range from an admonition, a sort of warning for a first offense, to being forced to withdraw from Harvard for a year. It wasn’t immediately clear what sanctions any student who has graduated may face.

  In kako razširjeno je prepisovanje v ZDA

  It’s not a surprise that Harvard isn’t immune to possible cheating, said Teresa Fishman of the International Center for Academic Integrity at Clemson University. Twenty years of data shows that a quarter to a third of students across all levels of collegiate education admit cheating on tests, she said.

  Zanimivo bi bilo videti, kakšna je statistika v Sloveniji…

  5 KOMENTARJI

  1. 25 do 33%? Strašljiva cifra za trenutno najboljšo univerzo. Za naš prostor raje ne bi ugibal, sem si pa ustvaril sliko že kot spraševanec; kasneje kot spraševalcu je bila ta zgolj potrjena.

   • Aja, navedeni podatek je verjetno kako povprečje in se ne nanaša na Harvard. Bi me pa zanimalo, kako je razširjeno goljufanje na najboljših ameriških univerzah.

  2. Povsem odvisno od profesorja oziroma tistega, ki nadzoruje. Če zadevo vidno ignoriraš se zelo hitro razve in razraste (že med samim izpitom), v nasprotnem primeru pa po mojih izkušnjah na vsakem izpitu vsaj poskuša okrog 10% študentov. Ko dobiš prvega se malo umirijo.

   Če pa gledamo splošno je, po moji oceni, vsaj enkrat, na karkšenkoli način, poskušalo najmanj 90% študentov.

   Razlogi so jasni – nobenih uporabnih sankcij, praktično neskončno možnosti opravljanja izpitov in splošna kultura goljufanja.

  3. Na FMF je pri večini predmetov dovoljena uporaba poljubne literature med izpitom. Pa lahko potrdim, da sem ter tja res prihaja do plonkanja. Ampak ga ni tako veliko. Jaz sem morda enkrat videl oziroma slišal, da je nekdo plonkal. Pa še to ni potem naredil.
   So pa odzivi profesorjev različni. Enim je popolnoma vseeno. Imel sem že profesorja, ki je prinesel izpit, in potem šel iz predavalnice za nekaj ur! Ko sem dobil izpit v roke, sem videl, zakaj.

   (ZdravaPamet)

  4. Harvard je v veliki meri prestižna družboslovno-humanistična fakulteta, zato ni čudno da so na prepisovanje seveda še posebej mahnjeni. Najbolj prestižni oddelki so ekonomija, administracija (Kennedijeva šola) in poslovna šola. Seveda so "hudi" tudi na vsakem drugem področju.

   Primerjava s kakim FDV-jem bi, čisto po ugibanju, odstotek prepisovalcev najbrž podvojila, celo potrojila.

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.