4 KOMENTARJI

  • Kje si/nisi/bil/boš zaposlen nikakor ne sme biti kriterij na podlagi katerega se financira podoktorske raziskovalce. Zato menim, da kriterija “prijavljeni na zavodu za zaposlovanje” v tem razpisu ne bi smelo biti. Me pa zanima vaše mnenje, Anonymiss.

   • v drugih okoliščinah bi se strinjala, da ne sme biti takih posebnih pogojev.
    vendar gre pri teh parih generacijah za posebno situacijo – v tem času (omejitev, kdaj so doktorirali) sta bili vzporedno zadnja generacija starih doktorskih in prva novih bolonjskih doktorskih študentov (MRjev). Tako je enkrat več ljudi doktoriralo ravno v času, ko se je zaposlovanje na univerzah (in tudi drugje) čisto ustavilo.
    vsaj sklepam, da so te okoliščine razlog za ta poseben razpis.

    če se ne motim, je tudi lani bil ekstra razpis za postdoktorske projekte iz istih razlogov.

    ne glede na vse, pa se verjetno strinjate, da na univerzah in na trgu delovne sile trenutno (ali že nekaj časa) ne moremo govoriti o meritokraciji, zato me je zmotil ton govora o nezaposlenih

  • Se strinjam. Sicer pa se je tam zaposliti misija nemogoče, saj moraš tam ostati že po študiju in pridno delati za svojega profesorja. UL je na primer totalno zaprta, menda je v Mariboru podobno. Ne vem kako je drugje. Vsekakor pa to ni (edini) indikator odličnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Vpiši svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.