Razmišljamo o tematiki nove skupne knjige sodelavcev Kvarkadabre. Padla je ideja, da bi bile lahko zanimiva rdeča nit televizijske serije, v katerih bi vsakdo brez težav našel kak problem, ki bi ga nato osvetlil skozi svojo (strokovno) perspektivo.

Kaj menite o ideji? Kakšna vprašanja se vam zastavljajo ob spremljanju serij, ki bi jih morda lahko osvetlili v knjigi? Katere serije se vam zdijo najbolj zanimive za obdelavo?

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

8 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Lovro
10 - št. let nazaj

Kul ideja. Sem želel predlagati, da nekdo predlaga par pojasnil za nenavadne letne čase v Game of Thrones, pa je že na netu: http://io9.com/5906300/5-scientific-explanations-for-game-of-thrones-messed+up-seasons

Anonimni
Anonimni
10 - št. let nazaj

Jaz sem tudi na breaking bad takoj pomislila – zakaj je barva kristalov v primeru višje koncentracije metamfetaminov modra, sicer pa prozorna (spoiler alert;))

Anonimni
Anonimni
10 - št. let nazaj

Znanstveno pojasnjevanje stvari iz televizijskih serij. Mythbustersi, samo da bi se vse zadeve vrtele okoli besede zakaj in brez eksplozij. Jaz predlagam, da si za tematike izbirate zanimiva zadnja znanstvena dognanja iz tehnike, fizike itd. Teh tem ne bo nikoli zmanjkalo. Primer odlične teme za 1 oddajo bi bilo recimo komuniciranje s tehnologijo z mislimi. http://www.youtube.com/watch?v=iDV_62QoHjY

Anonimni
Anonimni
10 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Zelo bi mi bilo všeč če bi oddaja zgledala kot Kvarkadabrini članki ali frekvenca X. Navsezadnje je kvarkadabra.net zrasla na objavljanju le teh zanimivih člankov.

Jure Zupan
10 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Mislim, da Saso ni imel v mislih KvarkadabraTV temvec idejo za novo Kvarkdabrino knjigo, podobno kot je bila Kvarkadabra gre v Kino…

Jana Javornik
10 - št. let nazaj

pustim vnemar torej moj predlog o nanizankah o usklajevanju poklicnega in družinskega življenja in predlagam še razbitje mitov o forenziki in zmožnostih NCISa.

Anonimni
Anonimni
10 - št. let nazaj
Odgovor na  Jana Javornik

Misliš na CSI:xyz? Kajti NCIS, čeprav je v tej seriji tudi prisotna forenzika, se mi iz tega vidika ne zdi iz trte izvit.

Osebno predlagam Person of Interest – predvsem v luči prvega odgovora avtorja serije Nolana v članku Popular Mechanics:

The Creepy Surveillance Tech of Person of Interest

Jana Javornik
10 - št. let nazaj
Odgovor na  Jana Javornik

imaš prav, CSI, seveda! Hvala za medklic.