Vida Petrovčič: »Cela zgodba tega Cancuna, zeleno, prijazno, CO2, mi vsi se imamo radi … pa povejte mi, koliko nas bo Slovenijo to sedaj stalo?«

Naša najdražja televizija je spet prekosila samo sebe, pokazala intelektualno širino in razumevanje problematike, ter nam zabavno popestrila sredin večer. Očitno pa se je rodila tudi nova zvezda klimatskega skepticizma – Vida Petrovčič 😉

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

16 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Tea
Tea
13 - št. let nazaj

Res je bila obupna.

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Teze, ki jih zagovarja Alkalaj dejansko zvenijo povsem kredibilne.

Ne razumem recimo, kako to da tale video: http://video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647 nima tam med sorodnimi povezavami linka na kredibilen video odgovor na postavljene trditve. Meni kot laiku deluje zelo kredibilno in je po mojem najbolj zasluzen vir za mnozicno sirjenje dvoma v uradno zgodbo o vplivu CO2 in o antropogenem segrevanju planeta.

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj
Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Če odmislimo Vido Petrovčič (ki resnici na ljubo ni bila nič slabša kot vedno), še vedno ostaja pomembno vprašanje – ali so vzvodi za klimatske spremembe resnično v človeških rokah in ali ne gre zgolj za močne kapitalske interese, ki si želijo vzpostaviti stotine milijard dolarjev vreden globalni trg z ogljičnimi odpustki v katerem bodo na koncu zmagovalci ponovno zelo ozka skupina nacionalno pisanih oplemenjevalcev zasebnega premoženja, ukrepi bodo po obenem vsem ustvarili umetno povzročene dodatne stroške, ki nas bodo vse (še nabolj pa najbolj revne), naredili še bolj revne.V internetni dobi ljudje zahtevamo kredibilne odgovore na morda tudi nekredibilna… Beri dalje »

Dejan
13 - št. let nazaj

Debata,ki poteka na tem forumu, bi se morala včeraj odvijati na Omizju. Če bi le imeli kredibilno novinarko in ustrezno sestavljeno omizje. Kaj ima prof. elektrotehnike skupnega s podnebnimi spremembami? Je dejstvo, da si podnebni zanikovalec dovolj, da prideš na TV? Na javno TV v "prime time"?

Jana Javornik
13 - št. let nazaj

Prvo vprašanje, ki se mi je postavilo včeraj ob pregledu sporeda, je bilo, ali bo v njem kak gost/ja, ki prepričuje z močjo argumenta (in najprej iskala Luko, glede na tvojo aktivnost na tem področju). Ko sem videla sestavo, mi je bilo jasno, da se v Slo o resnih temah ne moremo več resno pogovarjati, ker moramo tisti, ki mislimo umirjeno (kar je v Slo javni razpravi, po mojih mesecu dni trajajočih opažanjih, postalo smrtni greh), iskati druge načine komuniciranja. Strokovne revije in razprave v strokovnih krogih pač ne morejo imeti svojega učinka, kadar želimo vplivati na več javnosti. In… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Mislim, da bi morali imeti oddajo o državljanovih možnostih za učinkovitejšo rabo energije. Recimo, talno ogrevanje vs radiatorsko ogrevanje, toplotne črpalke vs sončni kolektorji, diesel vs bencin, 1.4 TDI vs 1.2 TSI, recikliranje vs divja odlagališča, termoelektrarna vs nuklearna elektrarna… Ker, kratkomalo, telih šarlatanov ala Alkalaj ne morem več prebavljati. Zdijo se mi kot neplačani uslužbenci Ministrstva za finance. Saj veste, dvom je vendarle bistvo znanstvenega spoznanja, dajmo dvomiti v vse te podnebne vragolije, nam vsaj plačati ne bo treba. Me prav zanima, kakšno teorijo bi Karl Marx napisal na temo te anti-green politike. Zelo dobro je naštudiral pomen religije… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

TOP 10 skeptičnih trditev vs. kaj nanje pravi znanost v slovenščini (kar omenja Luka):

Trditve skeptikov in kaj na to pravi znanost

Pa še v enem od komentarjev na tem blogu že objavljena povezava na konfrontacijo skeptičnih vs. AGW trditev:

The global warming skeptics vs. the scientific consensus

Kredibilne odgovore znanosti v dobi interneta je še kako moč najti, neko izgovarjanje na nedostopnost informacij je že davno passé.

shrink

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Cancunu je bila po Omizju, ki je bilo na običajnem nivoju Vide Petrovčič zadnjih let, na RTV namenjena še oddaja Globus:

http://tvslo.si/predvajaj/globus/ava2.58229077/#ava2.90525578;;

Žal si je (še) nisem uspel ogledati, ampak upal bi si trditi, da je bila tema tam predstavljena bolj umirjeno in tehtno.

Jana Javornik
13 - št. let nazaj

Pravkar mi je World Development Movement poslal naslednje povezave do dogajanj ob Cancunu, zato vam jih posredujem v vednost in ravnanje:

http://www.wdm.org.uk/blog/cancun?Ref=email&dm_i=7XY,BVY9,29UWX3,XM3M,1

Pa blog From Copenhagen to Cancun:
http://www.wdm.org.uk/cancun/copenhagen-cancun-has-anything-really-changed?Ref=email&dm_i=7XY,BVY9,29UWX3,XM3M,1

Jana Javornik
13 - št. let nazaj

Mimogrede: Focus društvo je Oddajo Omizje: Po Cancunu in vodenje Vide Petrovčič uvrstilo na sramotilnI steber. Več na:

http://focus.si/index.php?node=136&id=995

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Res grozna oddaja. Ampak krivda je predvsem na drugi strani. 5 proti 2, pa jih je Alkalaj spet povozil. Zakaj se ni nihče pripravil? Saj so vedeli, kaj jih čaka. Se ni zgodilo prvič. Vsaj kakšen citat iz Nature bi si lahko podčrtali.

Društvo Focus lahko da na sramotilni steber kar sebe. Njegova predstavnica je sodelovala v blamaži.

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Se bojim, da je tole šele začetek:

http://opinion.financialpost.com/2010/12/05/lawrence-solomon-the-7-billion-carbon-scam/

(pot-v-pekel-je-tlakovana-z-dobrimi-nameni-press)