O snookerju in natančno (o)cenjeni korupciji

  Priznam, da občasno rad pogledam kakšno partijo snookerja, zato sem bil zelo žalosten, ko sem pred nekaj dnevi tik pred finalom svetovnega prvenstva slišal za vest o koruptivnem dogovarjanju o rezultatih tekem Johna Higginsa.

  Ko sem si ogledal posnetek spornega dogovarjanja z “rusko mafijo” v Kijevu (predvsem od 1:20 naprej), pa se mi je postavilo še eno skrajno resno raziskovalno vprašanje: ali k tovrstnim koruptivnim dogovorom običajno zraven sodi še tako posmeha vredno kvazi-barantanje o ceni?

  5 KOMENTARJI

  1. Kvazi-barantanje je najbrž prej posledica 'neprofesionalnosti' obeh strani: na eni strani inscenirani rusi v lovu za zgodbo, na drugi dva 'first-timerja', popolna novinca (da ne rečem kaj drugega) v tem poslu.

   Tista ideja s hipoteko na vilo v Španiji ter poplačilom se pa zdi že na meji burleske.

   Golf pretresa prešušništvo, snooker podkupovanje, čakamo samo še, da v ragbiju odkrijejo steroide. 🙂 Ti ubogi tradicionalni športi Union Jacka.

  2. Zelo zabavna karikatura in res zelo žalostna zgodba.

   Kar se tiče Higginsove prihodnosti kot igralca snookerja, pa seveda lahko le ugibamo, a meni se ne zdi rožnata. Glede na posnetek zelo težko verjamem njegovi obrambi, da naj bi se med pogovorom z "rusko mafijo" začel bati zase in se odločil pristati na vse, da bi iz Kijeva odnesel celo kožo, prav tako pa po vrnitvi ni poklical nikogar od logičnih naslovnikov, ki bi jim povedal za svoje težave. Zaradi obojega se bojim, da je njegov izgovor le sprenevedanje, zaradi katerega bi mu sam naložil le še toliko večjo kazen. S svojim početjem taki igralci ogrožajo prihodnost celotnega športa, zato je za rešitev slednjega skoraj neizogibno, da se jim odpove.

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.