Skenirana kopija doktorata Nadje Verdel je na voljo na tej povezavi.

Morda ima kdo od bralcev več časa za detaljno branje doktorata, in bi se priporočal za komentaje. A že površen prelet doktorata mi ne zbuja preveč dobrih občutkov. Recimo, zakaj je tako malo besed namenjenih sistematičnim napakam? Zakaj recimo gospa Verdel ni preprosto izmerila koncentracije raztopljenega CO2? Trdi recimo, da ni povezave med volumnom zraka (raztopljenim CO2) in prevodnostjo. Dokaz naj bi bila slika 55. Jaz vidim ravno obratno, veliko koleracijo, s tem da je prva točka outlier, in bi jo bilo potrebno pojasniti… Torej stvar interpretacije, ki pa je posledica le majhnega števila vzorcev in bi jo bilo mogoče z boljšim delom takoj odpraviti.

Cvetke se sicer kar vrstijo. Recimo, preskok iz rezultatov na naslednji zaključek “Predvidevamo, da je avtotiksotropija ovde, ki jo nakazujejo presežne prevodnosti staranih raztopin, razlog za nastanek življenja.” Odkod?

Vsaj za standarde v visokoenergijski fiziki je doktorat napisan zelo amatersko. Predvidevam, da enako velja za standarde v biofiziki ali biotehnologiji, oz. kamorkoli že področe doktorata spada.

In še najbolj pereče: kako je sploh mogoče, da je bila tovrstna doktorska tema sploh odobrena?

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

9 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Fantje, saj razumem vaše pomisleke ob tem doktoratu… Ampak če bi se dobro poglobili v doktorate nekaterih drugih fakultet, bi se vam zdel morda ta še kar soliden…

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Katerih fakultet?

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Mlada homeopatska -> infopatska doktorica znanosti je promovirana! http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174294411UL je torej spustila duha (duhiča?) iz steklenice. Kaj sledi — Žegnana voda? Astrologija? Eksorcizem? Čarovništvo? Magija? … UL je nedvomno stopila na zanimivo študijsko pot, postlano s številnimi presenečenji in z obilo vernikov ter družbene podpore!Mlada infopatska doktorica je (že?) zaposlena na FKKT. http://www.fkkt.uni-lj.si/sl/oddelki-in-katedre/oddelek-za-kemijo-in-biokemijo/katedra-za-anorgansko-kemijo/zaposleni/Sklepam, da je prišla do zaposlitve zaradi svojih odlik pri praktičnem delu. Torej poučuje študente kemije, najverjetneje pri vajah. Glede na zgledno eksperimentalno delo, ki je prikazano v doktoratu, je njen dostop do mladih izjemno pomemben in ga ne smemo spregledati ali zmanjšati njegovega pomena. To dejstvo namreč… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Novopečena homeopatska – infopatska doktorica ima uradno zabeleženo tudi 30 % zaposlitev v podjetju K.M.K. BOX, proizvodnja embalaže in trgovina, d.o.o. kot vodja razvojno raziskovalne skupine in ima naziv razvojna svetnica (http://www.sicris.si/search/rsr.aspx?opt=2&lang=slv&id=15593). Ali ni to najvišji možni razvojni naziv tudi po krovnem pravilniku,ki ga določa ARRS? Če je tako, mora biti nekaj narobe, saj je dama pravkar doktorirala!!Hvala UL, gospodu rektorju in vsem botrom, ki so mladi dami z veliko nadami in izjemno sposobnostjo odprli tako bogato in plodno profesionalno pot! Sedaj bo lahko pri svojih modrovanjih še celo mahala z imenitnim potrdilom in plaketa iz podelitve na UL bo… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Kako je pa prišla na FKKT? Kolikor poznam razmere tam, bodo
asistenti in asistentki z resnimi doktorati kmalu brez služb, vsi pa s krepko nižjimi plačami. Morda jo pa potrebujejo za "informiranje" nove stavbe…

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Vse kar še niste vedeli o tem doktoratu iz prve roke

http://4d.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174294852

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Joj kam smo prišli, ugotovitve Nade Verdel novinar primerja z odkritjem, da je zemlja okrogla, konvencionalna znanost pa še vedno vztraja, da je ploščata… Pa še učbenike bi Nada spremenila zaradi odkritja novega agregatnega stanja vode v katerem voda sploh ni več H2O ampak H3O2… Kje je pamet?

Anonimni
Anonimni
9 - št. let nazaj

Joj, joj, kakšno nakladanje: "žanje zanimanje znanstvenikov iz tujine". Oglejte so video njenega nastopa na strašnem mednarodnem kongresu. Ali noben novinar več ne preveri takšnih napihnjenih navedb.

Problem je, saj sta Bion in fakulteta skupaj dobila 100 tisoč evrov za njen doktorat. In za ta denar je Bion celo kupil neke aparature.
100.000 evrov davkoplačevalskega denarja!! Bion je skupaj z
Jermanom in Bukovcem (fakulteta za kemijo itd) izumil infopatijo.