Saj vem, na kaj ste takoj pomislili: da gre za novo, še neodkrito prigodo Sherlocka Holmesa, v kateri se loti skrivnostnega izginotja več kosov pohištva, meščanskih hiš, celin in planetov, za kar naj bi bila odgovorna enako skrivnostna in povsem temačna Črna Luknja.

Toda ne. Gre le za še en vdor prava v svet fizike, ki ga nezadržno privlači LHC. Ko že imamo tak simpatičen interdisciplinarni blog z domačimi komentarji o dogajanju na CERN, bo nemara dobrodošla tudi ta povezava na članek (polno besedilo neposredno tu), ki vam bo povedal vse in več o prizadevanjih fizikov, strahu v njegovih pojavnih oblikah in mrakobni pretnji, da o pobegu iz njenega vrtinca sploh ne govorimo.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
zupan
14 - št. let nazaj

Prav zabavno. Do sedaj sploh nisem opazil, da na arxiv obstaja tudi razdelek "physics.soc-ph"… Slog je prav zabaven. Pri hitrem pregledu mi je v oci padel naslednji izsek (stran 846): Steven Giddings enjoys escaping his beach-front college campus to head up to snow-covered mountain tops; indeed he has climbed several mountains in the vicinity of CERN’s base near Geneva.244 The avid alpinist was even profiled in a New York Times article accompanied by a picture of him scaling a shear wall of ice.245 In warmer locales, he has been known for his propensity to wear shorts.246 Michelangelo Mangano, for his… Beri dalje »