Mentorica leta 2019 je izmed več kot petdesetih nominirancev s strani več kot sedemdesetih predlagateljev po mnenju petčlanske komisije postala prof. dr. Kristina Sepčić z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. (Na sliki s sodelavcem dr. Matejem Skočajem in doktorsko študentko Anastasijo Panevsko.)

Kristina Sepčić je bila za nagrado predlagana že šestkrat, kar je veliko priznanje njenemu dolgoletnemu izjemnemu mentorskemu delu. Svojim študentom daje svobodo, da lahko razvijejo lastne ideje, hkrati pa jih pri raziskovanju vseskozi podpira in s strokovnimi nasveti usmerja v najbolj smiselno in perspektivno smer. Komisijo za podelitev nagrade je prepričal tudi odnos med mentorico in študentko ter globoko medsebojno spoštovanje. Mentorica je uspela ustvariti produktivno delovno okolje, v katerem se je študentka predlagateljica Anastasija Panevska razvila v uspešno in samostojno znanstvenico. Njuno sodelovanje je obrodilo več odmevih dosežkov, za katere sta bili tudi nagrajeni.

Finalisti za nagrado Mentor leta 2019 so bili še prof. dr. Andreja Istenič Starčič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem), prof. dr. Matej Kristan (Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani), prof. dr. Tomaž Prosen (Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani) in prof. dr. Robert Roškar (Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani).

Podelitev nagrade Mentor leta 2019, ki jo je 24. 9. 2020 organiziralo Društva Mlada akademija, je potekala preko spleta.

Vabljeni tudi k ogledu posnetka okrogle mize Dober odnos mentor – študent je ključ do uspeha: kaj, če temu ni tako? ki je sledila podelitvi nagrade.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments