Predavanje prof. dr. Matjaža Gamsa, državnega svetnika za raziskovalno dejavnost, na posvetu Kako preprečiti izumiranje slovenskega naroda? v Državnem svetu 24. maja 2018.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

3 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Dominik Fajdiga
Dominik Fajdiga
5 - št. let nazaj

Hvala za posnetek predavanja. Tega, kar sem na Delu našel kot navedek, v predavanju niti ni (morda je bilo kasneje v debati?) http://www.delo.si/novice/s… Matjaž Gams: »Mehanizmi za zmanjševanje rodnosti so liberalizacija žensk, kontracepcija, splavi, ženske pravice, šolanje žensk, prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja, siljenje žensk v moške vloge in moških v feminirane vloge, oteževanje materinstva in otroštva. Pomembno je, da se otrok ‘ne splača več’, da je z njim ogromno dela, stroškov, težav in malo neposredne spodbude. Sem sodi tudi permisivna vzgoja, poveličevanje homoseksualnosti … Tudi prepoved fizičnega kaznovanja sodi v ta sklop.« Sicer v celoti predavanje ni v ničemer… Beri dalje »

ZRC SAZU
ZRC SAZU
5 - št. let nazaj

ZRC SAZU zavrača stališča prof. dr. Gamsa Državni svet Republike Slovenije je 24. maja 2018 organiziral posvet z naslovom Kako preprečiti izumiranje slovenskega naroda?, na katerem je svoj prispevek predstavil tudi prof. dr. Matjaž Gams, predstavnik raziskovalne dejavnosti. Med vzroki za »zaton Slovencev« je navedel tudi emancipacijo žensk in spolnih manjšin, temeljna načela znanosti pa tako zamenjal za govorico spolne in rasne diskriminacije. S tem ni izgubil samo zaupanja raziskovalk in raziskovalcev, temveč tudi možnost za zastopanje kateregakoli drugega funkcionalnega ali teritorialnega interesa državljank in državljanov Republike Slovenije. Glede na to na ZRC SAZU pričakujemo, da bo prof. dr. Gams… Beri dalje »

Vladimir Rabzelj
Vladimir Rabzelj
5 - št. let nazaj

Dejstva, ki jih navaja Gams so dejansko spolna in rasna diskriminacija, a prav ta dejstva so v svojem globokem jedru resnična.

Obstaja jasna statistična koleracija, ki potrjuje, da določene okoliščine zmanjšujejo rodnost: Čim bolj je ženska izobražena, emancipirana, manj je otrok. Čim več splavov, manj otrok; enako kontracepcija.

ZRC SAZU ta dejstva zavrača na temelju leporečja, ne pa tudi argumentov.

Znanost temelji na dejstvih in dokazih.