Vabilo na javni posvet
Moč argumentov v javnosti
v okviru Civilnodružbenega monitorja etike v znanosti
v četrtek 23. 3. 2017 ob 18h
v Atriju ZRC (Novi trg 2, Ljubljana)

— napoved dogodka —

Dobro podkrepljen in preverjen dokaz, argument ali podatek lahko hitro prepriča znanstvenike, da spremenijo svoja stališča in jih prilagodijo novim spoznanjem. Povsem drugače kot znanstvena skupnost pa se na argumente praviloma odziva širša javnost, ki racionalnih dokazov pogosto sploh ne sliši, zelo hitro pa se odzove na najrazličnejše bolj ali manj prepričljive zgodbe, ki jih spremljajo močna čustva.

Pri iskanju odgovorov na vprašanje, kakšne možnosti imajo strokovnjaki, kolumnisti in novinarji, da s svojimi jasno argumentiranimi stališči vplivajo na odnos širše javnosti do pomembnih problemov družbe, se nam bodo tokrat pridružili: profesor na Fakulteti za elektrotehniko in kolumnist časopisa Finance Tadej Kotnik, docentka na Fakulteti za družbene vede ter aktivistka za pravice gejev in lezbijk Barbara Rajgelj, novinar Mladine Staš Zgonik in raziskovalka komuniciranja znanosti Pika Založnik.

Organizatorji: Luka Omladič, Sašo Dolenc, Urša Opara Krašovec, ZRC SAZU in Kvarkadabra – časopis za tolmačenje znanosti.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments