Slikaj matematično enačbo, da jo rešiš!

Mathpix je zmogljiva brezplačna aplikacija za pametne telefone, s katero matematično enačbo preprosto slikamo in že se nam na zaslonu telefona izpiše oziroma izriše njena rešitev. Trenutno podpira matematične probleme s področja: aritmetike, ulomkov, algebrajskih enačb, korenov, logaritmov, trigonometrije, integralov, odvodov in neskončnih vrst. Kmalu nameravajo dodati še linearno algebro in matrike.

S programom je zelo enostavno upravljati, saj prepozna tudi na roko napisane formule, ki jih najprej pretvori v LaTex zapis in nato posreduje na strežnik. Tam podatke obdela SymPy – Python library for symbolic mathematics. Za šolarje in študente je pomembno, da poleg rešitve izpiše tudi natančno pojasnilo, kako se tovrstne probleme rešuje. Pri enačbah z več spremenljivkami izriše še interaktivni graf.

Že nekaj let je na voljo podobna aplikacija z imenom Photomath, ki pa ne temelji na zunanjih strežnikih, zato ni pretirano zanesljiva in zmogljiva.

V verziji za iPhone si lahko program Mathpix brezplačno presnamete in ga preizkusite tule: Mathpix – Solve and graph math using pictures.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] blogu Kvarkadabra so predstavili aplikacijo Mathpix za pametne […]