Sojenje dr. Milku Noviću, obtoženemu umora direktorja KI decembra 2014, se je začelo pred nekaj meseci. Da je sojenje zelo čustveno napeto priča naslov v današnjem Dnevniku: Milka Novića, obtoženega umora direktorja Kemijskega inštituta, pospremili z aplavzom.

…Ester Ceket z Nacionalnega forenzičnega laboratorija (NFL) so včeraj zaslišali na sojenju dr. Milku Noviču, obtoženemu umora direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika sredi predlanskega decembra. Ceketova se je podpisala pod poročilo o preiskavi sledov streljanja, ki so jih našli na obtoženčevi roki, čelu in jopiču in so po njenih ugotovitvah identični sledovom iz tulca naboja s kraja umora. 

…Kot smo že pisali, obramba poročilo NFL v primeru Novič izpodbija z ugotovitvami dr. Milana Čeha z Inštituta Jožefa Stefana in hrvaškega balista Vojina Manštruka, ki ju je k primeru pritegnila sama. Njihove ocene se v marsičem razlikujejo, zato so Ceketovo včeraj soočili z mnenji preostalih dveh. A priča je vsak očitek posebej zavrnila in vztrajala, da je delo opravila po pravilih stroke. 

Obtoženi, doktor kemijskih znanosti, je Ceketovi med pričanjem večkrat dal vedeti, da nima prav dobrega mnenja o njenih poklicnih kakovostih. V pričo je vrtal, ker tožilstvo nima nobenega pravega dokaza, je sodnici pojasnil na koncu obravnave. »Ti delci so edini, ki kažejo na moj kontakt s sledovi streljanja,« je dejal in med številnimi privrženci v sodni dvorani požel sprva oklevajoč, nato pa kar bučen aplavz. »Pričakovala bi (ker ste večinoma starejši), da veste, da se tu ne ploska, skandira in podobno,« se je odzvala sodnica. Zaradi klepetanja, smeha in občasno tudi glasnejših pripomb jih je sicer že večkrat opozorila in tudi zagrozila, da bo »prekrškarje« odstranila iz dvorane, a groženj za zdaj še ni uresničila.

Prejšnja poročanja s sojenja:
Preiskavo umora direktorja Kemijskega inštituta zastavili na široko – sledi streljanja iskali na treh osebah
Milko Novič, obtožen umora direktorja Kemijskega inštituta, priporniku obljubljal nagrado za pričanje
Dr. Milko Novič trdi, da ni zakrivil umora Janka Jamnika in da je žrtev spletke

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments