Zelo jasno o stanju duha na slovenski akademsko-univerzitetni sceni – od 53:30 do 1:01:10 – Gregor Golobič: Kaj je to šentflorjanska mentaliteta? on Livestream. Včeraj v lokalu Pritličje.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

6 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
komentar iz Financ
komentar iz Financ
8 - št. let nazaj

Tule je še en delno podoben komentar, samo da je povedan v stilu, ki ga pač gojijo pri Financah. Peter Frankel: Usmrajena Cerarjeva solata http://manager.finance.si/8840628/Usmrajena-Cerarjeva-solata To je, drage dame in gospodje, profesorji, ki ste v vladi, ki sami najdete toliko obvodov, kako zaobiti predpise, ko ste v varni službi na fakultetah in ko hkrati delujete kot podjetniki, politiki, svetovalci in tako naprej, katastrofa. Ko ste v politiki, pa boste naredili vse, da se bo ta katastrofa nadaljevala v nedogled. Ste vrhunski dvoličneži, ki razpredate o etiki, a jo na vsakem koraku kršite. Govorite o trgu, ki ga sami kot profesorji,… Beri dalje »

rx170
rx170
8 - št. let nazaj

Golobičeva strategija z binarnostjo je ena nabolj škodljivh stvari, ki je na slovenski visokošolski sceni prišla na dan. Kar se pa tiče njegovih komentarjev o honorarjih na dokt. študiju, pa sem preveč dobro vzgojen, da bi napisal, kar bi pravzaprav bilo treba napisati. En redni profsor ima lahko 5 doktorskih kandidatov, drugi pa npr pa nobenega. Po njegovem pa bi naj bila plačana enako.

vprasanje
vprasanje
8 - št. let nazaj
Odgovor na  rx170

Zakaj je binarnost škodljiva?

IbexD
Ibex
8 - št. let nazaj
Odgovor na  vprasanje

Binarnost bi bila gotovo dobra rešitev. Mi pa ni jasno, kako bi jo v trenutni situaciji lahko uvedli, ker bi morali med univerzitetnim kadrom izbrati del, ki bi šel pod slabšimi pogoji delat na strokovne šole. Česar prostovoljno seveda ne bodo storili.

rx170
rx170
8 - št. let nazaj
Odgovor na  Ibex

V kontekstu Bolonje (ki je bila sicer lansirana na podoben političen način kot binarnost, le da je binarnost precej bolj omejena zgodba) je binarnost seveda popolnoma nesmiselna. Vertikalna povezanost in prehodnost sta bili eni osnovnih predpostavk, kjer to ni možno, se pa da regulirati s pogoji za prehode. Gremo v neke velike reforme, uvede se sistem, potem pa spet pride nekdo z neko velikom idejo, pri čemer sam ne razume, kaj bi sploh rad dosegel. In ta binarnost (kot je bila zamišljena) bi zahtevala popolno razgradnjo sistema in vzpostavljanje novega. Nisem prepričan (kot je že ugotovil pisec pred mano), da… Beri dalje »

IbexD
Ibex
8 - št. let nazaj
Odgovor na  rx170

Lahko bi bilo tako kot v Nemčiji: VS programi so manj znanstveno in bolj praktično usmerjeni, hkrati so manj zahtevni, profesorji pa imajo več tedenskih ur, medtem ko raziskovalni dosežki za njih niso obvezni (pustimo sedaj to, v kakšni meri so obvezni na UNI). Ampak, kot sem napisal, mi ni jasno, kako bi lahko izvedli prehod.