Informirani doktorat

  Skenirana kopija doktorata Nadje Verdel je na voljo na tej povezavi.

  Morda ima kdo od bralcev več časa za detaljno branje doktorata, in bi se priporočal za komentaje. A že površen prelet doktorata mi ne zbuja preveč dobrih občutkov. Recimo, zakaj je tako malo besed namenjenih sistematičnim napakam? Zakaj recimo gospa Verdel ni preprosto izmerila koncentracije raztopljenega CO2? Trdi recimo, da ni povezave med volumnom zraka (raztopljenim CO2) in prevodnostjo. Dokaz naj bi bila slika 55. Jaz vidim ravno obratno, veliko koleracijo, s tem da je prva točka outlier, in bi jo bilo potrebno pojasniti… Torej stvar interpretacije, ki pa je posledica le majhnega števila vzorcev in bi jo bilo mogoče z boljšim delom takoj odpraviti.

  Cvetke se sicer kar vrstijo. Recimo, preskok iz rezultatov na naslednji zaključek “Predvidevamo, da je avtotiksotropija ovde, ki jo nakazujejo presežne prevodnosti staranih raztopin, razlog za nastanek življenja.” Odkod?

  Vsaj za standarde v visokoenergijski fiziki je doktorat napisan zelo amatersko. Predvidevam, da enako velja za standarde v biofiziki ali biotehnologiji, oz. kamorkoli že področe doktorata spada.

  In še najbolj pereče: kako je sploh mogoče, da je bila tovrstna doktorska tema sploh odobrena?

  9 KOMENTARJI

  1. Fantje, saj razumem vaše pomisleke ob tem doktoratu… Ampak če bi se dobro poglobili v doktorate nekaterih drugih fakultet, bi se vam zdel morda ta še kar soliden…

  2. Mlada homeopatska -> infopatska doktorica znanosti je promovirana! http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-dnevnik/174294411
   UL je torej spustila duha (duhiča?) iz steklenice. Kaj sledi — Žegnana voda? Astrologija? Eksorcizem? Čarovništvo? Magija? … UL je nedvomno stopila na zanimivo študijsko pot, postlano s številnimi presenečenji in z obilo vernikov ter družbene podpore!
   Mlada infopatska doktorica je (že?) zaposlena na FKKT.
   http://www.fkkt.uni-lj.si/sl/oddelki-in-katedre/oddelek-za-kemijo-in-biokemijo/katedra-za-anorgansko-kemijo/zaposleni/
   Sklepam, da je prišla do zaposlitve zaradi svojih odlik pri praktičnem delu. Torej poučuje študente kemije, najverjetneje pri vajah. Glede na zgledno eksperimentalno delo, ki je prikazano v doktoratu, je njen dostop do mladih izjemno pomemben in ga ne smemo spregledati ali zmanjšati njegovega pomena. To dejstvo namreč pomeni, da ima neovirano možnost širjenja svojega "znanja" in "spretnosti" na mlajši naravoslovni rod in ideje iz steklenice se bodo lahko pospešeno širile. Glede na utečene navade na UL bo nekega dne postala docentka, nato izredna profesorica…. Če pa ji to ne uspe na matični fakulteti, bo pa vložila pritožbo na rektoratu. Da bi zaščitil svoje podanike, lahko rektor UL namreč zaobide vse strokovnjake in izvedence s pripadajočega področja! Imela bo obilo prenosov svojega znanja in veščin v proizvodnjo, zato visoke Sicriss točke, tudi odlični članki ne bodo manjkali in vabljena predavanja na svetovna srečanja homeopatov in infopatov. Znamenita oseba, zaželena članica vseh programskih in projektnih skupin! Hvala rektorju in uspešnim botrom za tako odlično promocijo naše Alma Mater! Univerza je avtonomna in pod njeno streho vlada ustaljen red !!! Zunanji vplivi niso dopustni, lepo vas prosim, saj smo vendar avtonomni!
   Homeopatsko – infopatski vidiki kemijskih znanosti bodo kmalu postali izbirni predmet, nato temeljni …. inštitut BION pa bo permanentni sponzor FKKT, kjer bo lahko izvajal vse ateste in "znanstvene" potrditve kar za davkoplačevalski denar. Medtem seveda – tudi druge članice UL ne bodo hotele zaostajati—–>> šloganje, exsorcizem, žegnanje, … navali narod, zlata bodočnost se odpira!!
   PROSIM ustavite, da izstopim! Ne rabim zlata in raje živim brez tako svetle bodočnosti.
   Kam pa meniš ti, dragi bralec, draga bralka?

  3. Novopečena homeopatska – infopatska doktorica ima uradno zabeleženo tudi 30 % zaposlitev v podjetju K.M.K. BOX, proizvodnja embalaže in trgovina, d.o.o. kot vodja razvojno raziskovalne skupine in ima naziv razvojna svetnica (http://www.sicris.si/search/rsr.aspx?opt=2&lang=slv&id=15593).
   Ali ni to najvišji možni razvojni naziv tudi po krovnem pravilniku,ki ga določa ARRS? Če je tako, mora biti nekaj narobe, saj je dama pravkar doktorirala!!
   Hvala UL, gospodu rektorju in vsem botrom, ki so mladi dami z veliko nadami in izjemno sposobnostjo odprli tako bogato in plodno profesionalno pot! Sedaj bo lahko pri svojih modrovanjih še celo mahala z imenitnim potrdilom in plaketa iz podelitve na UL bo v okvirju na steni njene pisarne / lokala.
   GRRR svojo bom spravila v ovoj na polici, da me slučajno kdo ne poveže z isto univerzo.

  4. Kako je pa prišla na FKKT? Kolikor poznam razmere tam, bodo
   asistenti in asistentki z resnimi doktorati kmalu brez služb, vsi pa s krepko nižjimi plačami. Morda jo pa potrebujejo za "informiranje" nove stavbe…

   • Joj kam smo prišli, ugotovitve Nade Verdel novinar primerja z odkritjem, da je zemlja okrogla, konvencionalna znanost pa še vedno vztraja, da je ploščata… Pa še učbenike bi Nada spremenila zaradi odkritja novega agregatnega stanja vode v katerem voda sploh ni več H2O ampak H3O2… Kje je pamet?

  5. Joj, joj, kakšno nakladanje: "žanje zanimanje znanstvenikov iz tujine". Oglejte so video njenega nastopa na strašnem mednarodnem kongresu. Ali noben novinar več ne preveri takšnih napihnjenih navedb.

   Problem je, saj sta Bion in fakulteta skupaj dobila 100 tisoč evrov za njen doktorat. In za ta denar je Bion celo kupil neke aparature.
   100.000 evrov davkoplačevalskega denarja!! Bion je skupaj z
   Jermanom in Bukovcem (fakulteta za kemijo itd) izumil infopatijo.

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.