Iz zapisa v Dnevniku:

Desetodstotno linearno znižanje plač profesorjem FDV, ki naj bi pomagalo, da se bo fakulteta izkopala iz finančnih težav, je lahko škodljivo, opozarjajo nekateri senatorji fakultete. Ali jim bo vodstvo prisluhnilo, se dekan dr. Bojko Bučar še ni odločil. 

….Dekan fakultete dr. Bučar sicer priznava, da ga ni bilo na omenjenem glasovanju. A zagotavlja, da se plače zaposlenim na fakulteti ne bodo znižale linearno za 10 odstotkov, ampak bo znižanje različno pri vsakem pedagogu. Zaposlenim, ki so presegali 240-urno obremenitev, presežka že zdaj niso plačevali, tako da znižanja ne bodo občutili. Tudi pri tistih, katerih obremenitev je bila na zgornji meji, bo znižanje neznatno. Najbolj bi po žepu udarilo pedagoge, ki bi zaradi nižanja pedagoške obveznosti predavali manj kot 180 ur na leto. A tem bodo, pravi, zagotovili še drugo delo, tako da jih spremembe ne bodo preveč prizadele. Alternativni predlogi, ki so jih podali zgoraj omenjeni senatorji, pa po njegovih besedah niso ustrezali zakonskim okvirom. 

Kot smo že poročali, se na FDV kljub preteklim varčevalnim ukrepom soočajo z izgubo v višini več kot 300.000 evrov. Poleg finančnih rezov vlade je fakulteto prizadel tudi precejšen upad izrednih študentov – število vpisanih v zadnjih treh letih se je znižalo kar za dve tretjini.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments