V aprilu poteče mandat skoraj polovici članov sveta Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS). Med njimi sva oba člana sveta, ki jih je imenovala vlada RS. Pristojno ministrstvo (MIZKŠ) je zato pred dnevi objavilo javni poziv zainteresiranim kandidatom (tukaj), da v roku 8 dni (!) po objavi vložijo vlogo, v kateri dokazujejo izpolnjevanje pogojev ter ji dodajo izjavo, da članstvo ni v konfliktu interesov.

Na voljo sta dve mesti: eno za strokovnjaka ali strokovnjakinjo, ki deluje v Sloveniji ter eno za strokovnjaka ali strokovnjakinjo, ki deluje v tujini.  Zainteresiranim kandidatkam in kandidatom svetujem, da se podvizajo, saj je rok za vložitev precej kratek.

Upam sicer, da so na pristojnem ministrstvu pri iskanju članice ali člana iz tujine bolj aktivni, saj ju samo prek objave razpisa na spletni strani ministrstva ne bodo našli. Za prihajajočo mednarodno akreditacijo agencije bi bilo odlično pridobiti nekoga z mednarodno prepoznavnostjo. Primerni kandidati seveda ne spremljajo lokalno objavljenih razpisov in jih je potrebno osebno prepričati k prijavi. Predstavljam si, da se bodo tujci (oz. v tujini delujoči) kandidati prijavili le ob neposrednem povabilu MIZKŠ.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments