Na skeptik.si pišejo o uspešni kampanji hrvaškega fizika doc. dr. Davor Horvatića z Zagrebške PMF ki je … “nagovoril hrvaškega zastopnika [slovenskega podjetja] Flaška, da je testiral neverjetne trditve proizvajalca o programiranju stekla z orgonskimi topovi in o kvantnih učinkih na vodo.” Sedaj se slovenska in hrvaška stran podjetja Flaška bistveno razlikujeta – na hrvaški strani ni več sledu o larifari blagodejnih učinkih. Zanimivo branje. (Vse skupaj mi je bilo še posebej zanimivo, saj sva z Davorjem skupaj s sodelavci pred davnimi leti spisala njegov prvi znanstveni članek.)

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

4 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Sramotno je, da se ta stvar še vedno prodaja pri nas in se zavaja ljudi. EU pa med tem uvaja direktive, ko na jogurtu ne bo smelo več pisat da pomaga pri prebavi, če to ni znanstveno dokazano. Ne gre samo za tistih 30 eur, ki jih ljudje vržejo stran, ampak za posmeh znanosti.

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Morda kdo ve, kdo naj bi posredoval v primeru zavajajočega oglaševanja v Sloveniji?

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Sedajle gledam njihovo stran in se seveda zaščitijo: "Pri strukturiranju vode gre za relativno majhne spremembe v vodi, ki jih uradne inštitucije zaenkrat niso sposobne izmeriti."

"*Po trenutno veljavnih standardih klasična znanost učinkov programiranja Flaške na strukturo vode ne priznava. Analize, ki jih navajamo so bile opravljene na inštitutih, ki se ukvarjajo z alternativnimi vedami."

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

To bi bila tema oz. raziskava za Turbo Rudija. 😛