V luči spraševanja enega od rednejših komentatorjev morda ne bo odveč, da na kratko pojasnimo uredniško stališče glede nadzora oziroma brisanja neprimernih komentarjev.

Soavtorji bloga Kvarkadabra smo zelo veseli vseh konstruktivnih ali drugače dobronamernih komentarjev – pogosto se prav prek razprave v komentarjih določena vprašanja iz objav najbolje izostrijo ali razvozlajo. Kljub določenim pomislekom zaenkrat tako še vedno dopuščamo tudi anonimne komentarje, saj so ti z zelo redkimi izjemami prav tako dobrodošla dodana vrednost.

Vseeno pa bomo sem ter tja odstranili posamezen komentar, ki bo po tonu ali vsebini odstopal od pričakovane stopnje spodobnosti oziroma korektnosti tovrstne komunikacije. Pri tem ne bomo postopali samovoljno, ampak bomo izbrisali zgolj tiste komentarje, ki bodo po naši presoji vsebinsko povsem nerelevantni (npr. reklamna sporočila), žaljivi (kar velja tako v razmerju do drugih komentatorjev kot denimo v razmerju do ministra ali drugega nosilca javne funkcije, pa če se še tako ne strinjate z njegovim ravnanjem) ali kako drugače neprimerni.

Verjamemo, da bo to še naprej izjemna redkost, zato vam za konec raje želimo, da bi v letu 2013 vaši osnovni delci vsako nanosekundo izkoristili na najboljši možen način.

Soavtorji bloga Kvarkadabra

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

7 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Ampak kaj, če si minister kaj več od žaljenja ne zasluži? 🙂

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

x2

problemi
11 - št. let nazaj

Kaj je žaljivo dr. Dolenc in kdo to določa, kateri diskurz je hegemon pri določanju le tega? Sprašujem na splošno, ker, kot vidim, vi to veste. Sam sem precej zmeden. Ne razumem pojmov katere sem še do nedavnega razumel, pojmov kateri so se mi zdeli zelo preprosti, recimo "pošten", namreč poslušam nekaj politikov, ki trdijo, da so oni definitivno pošteni. Torej jaz nisem, namreč sam ne počnem takšnih stvari kot oni. Naslednji pojem bi bil "pameten". Slišim kako so določeni podjetniki pametni, so preprodajali in se jim ni nič zgodilo. Torej, jaz sem bedak, namreč ne preprodajam. Pred nekaj dnevi… Beri dalje »

Jure Zupan
11 - št. let nazaj
Odgovor na  problemi

Na Kvarkadabrinem blogu zelimo obdrzati nivo razprave, ki bi bil vljuden. Seveda je meja med vljudnim in zaljivim nekoliko zabrisana in tudi odvisna od osebnega pogleda. Predvsem pa zelimo razpravo, ki temelji na argumentih.

O morebitnih izbrisih bomo odlocali skupinsko.

problemi
11 - št. let nazaj
Odgovor na  problemi

Da ne bo pomote, izbrisi postov so vsekakor vaša pravica, ob neki priliki sem bil vljudno opozorjen, da je blog za razliko od foruma bolj zasebne narave, tako da verjetno niti nisem upravičen pritoževati se nad tekšnim početjem tako posameznih blogerjev kot tudi uredništva. … Mogoče zgolj to, Žižek na nekem mestu, mislim, da na predavanjih v okviru njegove knjige Nasilje, omeni nekaj "pravih" zločincev, zlobnežev, ki pa so bili sposobni čudovite poezije, globoke refleksije. Čez dan so udejanjali svoje zločinske načrte, ponoči snovali globoko refleksijo. Ja, vljudni so bili … No kakor koli, veliko sreče vam želim tudi v… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Vsekakor se strinjam da mora ta forum ohranjati kvalitetno vsebino. Če za kvaliteto skrbijo spoštovanja vredni administratorji še toliko bolje. 🙂
Me zelo veseli da je administratorjem v interesu da ta forum ohranja nivo razsprave. Všeč mi je.

problemi
11 - št. let nazaj

Težko me bo kdo prepričal, da zgornje opozorilo ne velja zgolj v primeru, če smo žaljivi, do ministrov ali drugih visokih funkcionarjev. P.S. Prosil bi, kogar koli od snovalcev bloga, predvsem pa tu ciljam na dr. S. Dolenca, da mi pove katere besedo so primerne oziroma niso žaljive, tako da bi lahko, na zahtevanem nivoju, komentiral naslednje: "Ministri Zvone Černač, Vinko Gorenak, Andrej Vizjak in Žiga Turk so v pisni izjavi podprli Janeza Janšo. Poudarili so, da vsebinski očitki Komisije za preprečevanje korupcije ne držijo in da dejstva govorijo drugače." (https://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/cernac-gorenak-vizjak-in-turk-o-podpori-jansi-drzava-ne-sme-biti-talec-za-dosego-politicnih-ciljev) Predvsem, se bojim biti žaljiv do Ministra za izobraževanje,… Beri dalje »