Od včeraj nova direktorica Yahooja, prej vrsto let med Googlovimi vodilnimi kadri, se spominja, kako je bila med študjem računalništva na Stanfordu “gender blind”.

“Velja za prvo inženirko ženskega spola, ki se je v Googlu prebila na visok položaj, ukvarjala pa se je z razvijanjem vseh pomembnih storitev od iskalnika do storitve books.google. … Marissa Mayer je prvo službo dobila pri švicarski finančni družbi UBS, pred tem pa je na Stanfordu končala študij računalništva. Vendar je znanje s področja umetne inteligence, ki ga je razvila med študijem, zares uporabila šele pri Googlu. Hitro se je izkazalo, da ni zgolj računališka izvedenka, ki bi razvijala zapletene algoritme, ampak je v nekaj letih postala zvezdnica v poslovnem svetu in se v zadnjih letih uvrščala na seznam 50 najvplivnejših žensk v ameriškem poslovnem življenju.” (Vir: Delo)

O dogodku je sicer pisal tudi Dnevnik (oziroma povzel STA): Yahoo bo po novem vodila (noseča) Marissa Mayer, ena ključnih sodelavk Googla. Nekaj več pa lahko izveste pri CNN: Know Yahoo's Marissa Mayer in 11 facts – CNN.com.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments