Podobnosti in razlike

  Se gremo eno (docela neumno) igro? Lahko poiščete vse podobnosti in razlike med tem in tem?

  Bom začel sam:

  (1) gradnja prvega stane 550 milijonov EUR in naj bi se v celoti pokrila s prodajo obsceno dragih stanovanj v zgornjih nadstropjih; gradnja drugega je bila sprva ocenjena na 600 milijonov EUR, potem pa začela vztrajno rasti – na 1,1 milijarde, pa 1,2 milijarde, trenutno menda že blizu 1,4 milijarde EUR; kdaj in kako se bo končna cena pokrila, pa temu ustrezno tudi še ni jasno.

  2 KOMENTARJI

  1. Vse res, ampak kje ste bili pred tremi leti? Če bi šli takrat na ulico, bi lako kaj spremenili, sedaj je prepozno. Ko so enkrat podpisane pogodbe z visokimi penali v primeru odstopa od pogodbe, ter del kupnine tudi plačan, ni več poti nazaj. Zahvalite se Lahovniku, Kopaču in ostalim pizdekom, ki so TEŠ6 spravili pod streho.

  2. Hm, le kje sem bil pred tremi leti? Naj pomislim. Marsikje, "na ulici" pa res ne. Kot me na ulici tudi ni bilo, ko bi morda še lahko ustavili virtualne perverzije take in drugačne ekonomije, ki so nas pripeljale do trenutne (mnogotrenutne) gospodarske krize, ali obscenosti nemoralnih "podjetnežev", ki so in še vedno svoj bančni račun postavljajo pred svojo vest in soljudi. Prav tako na ulico nisem šel še za noben referendum, niti pri tistih, ki sem jih bodisi jasno podpiral bodisi jim nasprotoval (čeprav sem se vedno potrudil glasovati po svoji vesti in prepričanju). Končno, če že razmišljam, me na ulici prav tako v vseh letih med 1945 in 1991 ni bilo niti enkrat, da bi protestiral zoper komunistično enoumje.

   Primerov je še veliko in za vse niti približno ne vem: na ulici me ni bilo pri vrsti reči, za katere sem bil prepričan, da so bile zastavljene narobe, in pri še veliko več tistih, katerih slabosti ali lumparij niti nisem poznal. Pri slednjih niti ni relevantno dejstvo, da se mi ulica praviloma tako ali tako ne zdi pravi način za nasprotovanje. (Kot pri prvih nemara ne zaleže, da sem se sem ter tja vendarle ob kaki težavi že odločil kaj narediti in vzel v zakup tudi morebitne težave, ki jih bom morda imel zaradi tega.)

   Če prav razumem implikacijo vašega vprašanja, moram v vseh teh primerih zdaj molče sprejemati, kar se mi godi. Če je (pre)pozno, je treba biti tiho, niti približno nima smisla poskusiti na stanje kakorkoli vplivati, še manj pa ga komentirati, pa tudi če zgolj s sarkazmom.

   Če se je vaše vikanje v prvem stavku v resnici nanašalo na "vse nas", ki nismo največji ljubitelji TEŠ 6, seveda zgornje povedano velja tudi za vse druge. Razen, seveda, za vas, anonimni komentator – vi ste bili očitno tri leta nazaj na ulici in kleli, zakaj smo vas vsi drugi pustili na cedilu. Zato vi, za razliko od vseh nas, čez avtorje projekta lahko bentite z nemočnimi žaljivkami, saj ste svoje vendar skušali narediti tudi tedaj, ko je še bil čas.

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.