Bolj v smislu dnevniškega zapisa kot v vednost in ravnanje: danes zvečer bom gostoval v oddaji Odmevi na TV Slovenija, ko bo govora o EU in trenutnih finančnih tegobah Grčije.

DODATEK: Oddajo si lahko ogledate tudi na spletnem arhivu RTV. Segment o EU in Grčiji se začne pri 16:14. (Sicer pa je, kot vedno pri tovrstnih oddajah in ne glede na gostoljubnost voditelja, čas hitel veliko prehitro, da bi se človek lahko spodobno razgovoril.)

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

8 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Jure Zupan
12 - št. let nazaj

Ce ti ne uspe povedati na Odmevih, morda lahko razlozis tukaj ali bi morali "organi pregona" ukrepati tudi proti Goldman Sachs, ki je Grciji pomagal izigravati Maastrichtske kriterije?

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Vera v pošteni kapitalizem je skrajno naivna in neznanstvena.

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Odgovor na vaše vprašenje se sicer skriva v vašem komentarju. A vendarle vam dolgujem odgovor kot se sliši, logika kapitalizma je bogatenje na račun drugih, in velekapitalistu pravila in zakoni itn. predstavljajo le ovire, ki jih mora na najbolj učinkovit način obiti, in pri tem početju mu pomagajo tisti, ki se na ta pravila pač najbolje spoznajo,-pravniki. Ne boste zanikali, da so mogočne banke, ki spreminjajo ta svet v pustinjo, "do zob oboroženi" z odvetniki. Če parafraziram mastnaka, ne živimo v svetu vladavine prava ampak v svetu vladavine pravnikov.

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Vero v pošteni kapitalizem širijo ekonomisti, če že hočete. Ti pa so, vsaj kolikor je meni znano, v Sloveniji tisti, ki najpogosteje pridejo do mikrofona javnih občil, ko so kakšne razprave o tem, zakaj smo v takšni krizi. Kot mi je znano se ekonomija razglaša za znanost.

Anonimni
Anonimni
12 - št. let nazaj

Vera je neznastvena in je zaradi tega pač naivna. Čakanje na boljši jutri je sestavni del sodobnih ideologij. ki mirijo nezadovoljne množice. Pišem pač stvari kakor jih jaz vidim, in ponavadi se ne motim.