V tokratnem nadaljevanju serije o mladi Slovencih v tujini na Financah predstavljajo študentko magistrskega študija na Harvardski univerzi, Majo Žerjal.

Šolnine enega letnika magistrskega študija v ZDA se na najboljših univerzah gibljejo med 42 tisoč in 50 tisoč dolarjev. Stroški bivanja na Harvardu znašajo med 760 dolarjev v študentskem domu pa vse do 2 tisoč dolarjev na mesec za garsonjero v bližini kampusa.
[…] Za ameriške študente je prej sprejem na Harvard ali katerokoli drugo univerzo avtomatično pomenil službo na najvišjih položajih brez posebnega dodatnega truda, danes so po poročanju mojih ameriških kolegov, kariernih svetovalcev in delodajalcev lahko relativno brezskrbni samo se na Harvardu.
V tekstu je dvakrat omenjen tudi soblogger Matej Accetto
Pri prijavi so poleg odličnih ocen in prepričljivega življenjepisa pomembna priporočilna pisma. Zame je bila pri slednjih in pri splošnih pripravah neprecenljiva podpora profesorjev Katarine Zajc, Mira Cerarja in Mateja Accetta, ki so me na podlagi svojih izkušenj v tujini in svoje nesporne pravne odličnosti pomagali usmerjati v prave odločitve.
[…]Je slučajno kakšen slovenski profesor kdaj na gostovanju?
Ravno v teh dneh bo v okviru desete obletnice svojega LL.M.-a Harvard Law School obiskal Matej Accetto s pravne fakultete v Ljubljani, ki bo imel tudi dve gostujoči predavanji o pristojnostih Evropske unije, enega na pravni fakulteti, drugega pa na Harvard Kennedy School (John F. Kennedy School of Government).
Slednje je Matej že najavil pred tednom tukaj.
-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments