Včeraj je Kongresna komisija za energijo in trgovino imela javno zaslišanje o klimatologiji. Sicer je to bilo že več kot dvajseto zaslišanje (24 zaslišanj v prejšnjem mandatu, ko so bili v večini demokrati). A razlog tokratnega zaslišanja je predlog zakona, ki bi preprečil Environmental Protection Agency (EPA) regulativno vlogo v omejevanju emisije toplogrednih plinov. Na zaslišanju ni bilo predstavljeno nič novega, a zanimiva je interpretacija celotnega šova na ScienceInsider:

Although the majority threw a small bone to Democrats by holding the hearing, the event was also an indication of how strongly Republicans doubt climate science. Apparently, they don’t mind allowing multiple witnesses to lay out the supposed dangers of greenhouse gas emissions even as they try to legislate to stop controls on those emissions. If the skeptics had expected to suffer any political consequences from opposing the science, this strange hearing would never have happened.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Luka Omladič
11 - št. let nazaj

Tule je zanimiv intervju z glavnim lobistom proti temu zakonu Fredom Palmerjem – znanem po izjavi "burn fossil fuels, and you put CO2 in the air, you are doing God's work". Zdaj je postal glavni zagovornik "čistega premoga", kar pomeni, da sicer priznava problem CO2, vendar nasprotuje vsaki regulativi in obdavčevanju premogovne industrije, ki da bo na prostem trgu in brez omejitev sama najhitreje našla način, kako kuriti premog brez emisij v ozračje …http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2011/mar/08/fred-palmer-peabody-coal-interview

Sašo Dolenc
11 - št. let nazaj

Ameriška mornarica kot kaže ni klimatski skeptik: US navy faces up to a new enemy – climate change