V Financah je nov del serije “Mladi Slovenci v tujini”. Tokrat je svoja razmišljanja predstavil Aljaž Kunčič, 26, ki je na Oxfordu opravil magisterij iz razvojne ekonomije, trenutno pa je mladi raziskovalec na FDV UL, ter poučuje na EF in FMF, oboje UL. Še (iz konteksta iztrgan) izsek:

Si se pred odhodom kaj pozanimal na slovenskih ustanovah?
Informacij o tem ni veliko. Poklical sem tudi v mednarodno pisarno faksa [op. : verjetno EF?] z vprašanjem, ali imamo morebiti kakšnega profesorja ali raziskovalca, ki se je izobraževal na Oxfordu. Na drugi strani linije je sledil smeh.
-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Take zaplete kot je spodnji, je res težko prebaviti:
"Birokrati so porabili več mesecev, da so ugotovili, da je moja stopnja izobrazbe po magisteriju [v Oxfordu] enaka kot sem jo imel že prej."

Jure Zupan
13 - št. let nazaj

Ja, ampak za to si lahko predstavljam, da je problem v prehodu iz prejsnjega sistema na bolonjski. (Receno drugace – dve diplomi po prejsnjem sistemu, mi seveda ne prineseta magisterija, enoletni magisterij na Oxfordu pa je zlahka formalno ekvivalenten prejsnji diplomi). Bolj zanimivo je, da mu magisterij na Oxfordu ne odpira vrat (da ocitno le malo ljudi znotraj sistema diferencira med izbobrazbami na razlicnih institucijah): "Ali ti torej izobrazba z Oxforda sploh kaj pomaga v Sloveniji? Znanje je tisto, kar je moje in mi je ostalo. Izobrazba iz tujine sama po sebi v slovenskem prostoru ni cenjena in ne dosega… Beri dalje »