… moramo uporabiti vse skromne možnosti, ki jih imamo kot znanstveniki in intelektualci, da se opredelimo proti političnemu preganjanju novinarja Assangea in političnemu cenzuriranju medija Wikileaks.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

5 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Jana Javornik
13 - št. let nazaj

Pa tudi v imenu nas in prihodnjih generacij! Take lahkotnosti in oportunistične interpretacije zakonodaje enostavno ne smemo dopustiti.

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Primer Assange: Skrb vzbujajoče je, kako je Švedska klonila pred ZDA
Pogovor z Nino Zidar Klemenčič, Ljubljana – MMC RTV SLO

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Hm, načeloma se strinjam, ampak ne bi bil tako trdovraten. Švedska je na lestvici demokracije in ostalega najvišje na svetu. To bi moralo situaciji dati vsaj predpono pravičnosti. Če kdo bere Christopherja Hitchensa, predlagam v ogled njegov članek:http://www.slate.com/id/2276857/ Dvomim, da sploh natančno vemo, kaj se dogaja. Imamo bolj ali manj vesti, ki jih sam Assange izdaja, in pa grožnje politikov. Sodišče ni še nič reklo, tožilstva so pod pritiskom itd. Skoraj gotovo je obtožba posilstva zrežirana. Kazni zaradi izdajanja morebitnih zaupnih dokumentov ne bo ušel in protestiranje zaradi tega je čisto na drugi ravni protest kot protest, ki se predlaga… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Esther Dyson:Why is it that the call for transparency seems to apply only to countries that US Secretary of State Hillary Clinton visits, rather than to the one that she represents? In the long run, WikiLeaks matters for two reasons. The first is that we need a better balance of power between people and power. Information – and specifically the Internet’s power to spread it – is our best defense against bad, unaccountable behavior. Second, we do want to trust our governments and institutions. The point of openness is to make those in power behave better – and to make… Beri dalje »

Dzemal
13 - št. let nazaj

Ovaditi človeka za tako, poceni, bizarne dogodke, da mu je počel kondom, je mizerno, fuuuuuuj!Pa če je tudi naročena ovadba.
To je, vender, lahko posledica dobrega seksa v katerem je partnerka verjetno uživala.Kaj pa sedaj želi, ta seks tudi unovčiti? Jo je pod mostom našel?
Karakter partnerke še enkrat fuuuuuuuuuuuj, pa še sodelavka!!!!!!!!!!