Verjetno zaradi presenetljivih odkritij o znanstvenikovem (ali raziskovalčevem) vsakdanu. Morda zaradi subverzivnih objav o novem svetovnem redu (če si je kdo ob tem rekel, kakšnih subverzivnih objav, je seveda del problema) . Navsezadnje morda tudi zaradi nezadržne agresivnosti, s katero slovenščina prodira v druga jezikovna območja.

Karkoli je že bil razlog (in ta gotovo ni mogel biti zgolj dejstvo, da Kvarkadabrin blog za pogon uporablja Googlovo orodje Blogger – pa čeprav je v resnici gotovo šlo za to), celih 50 dni nisem mogel dostopati do našega skupinskega bloga. Pravzaprav – bral sem ga posredno celo lahko, in to celo prek orodja Google Reader, le do delovne table in komentarjev nisem mogel, da bi tudi sam lahko kaj objavil. Malo sem se poigraval z metodo objavljanja prek e-pošte, a ta ne dela dovolj dobro, tako da je bila Kvarkadabra v vmesnem času obdarjena z odsotnostjo mojih objav.

Torej: za mano je 50 dni bivanja na Kitajskem in za “velikim požarnim zidom”, ki naj bi ga ta postavila za obrambo pred sodobnimi poskusi barbarskih “vpadov” na njeno ozemlje. Sicer ne vem, zakaj se trudijo: na spletu je bilo dostopno bolj ali manj vse, blokirana so bila predvsem nekatera družabna omrežja (mene ni denimo prav nič bolela blokada Facebooka, zato pa nekoliko bolj YouTuba), informacije si tako ali drugače lahko izvohal vse. Tako sem denimo lahko prebiral tudi nekatere “nevarne” pravne bloge iz ZDA v angleščini, nisem pa – zaradi blokade Bloggerja – mogel dostopati do nenevarnega skupinskega bloga o akademskih raziskovalcih, napisanega v eksotičnem jeziku drobcene jezikovne skupnosti…

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments