Vas zanima poklicna kariera v institucijah EU? Potem si, kot pravijo v samem razpisu, dajte vse možnosti za uspeh. Poleg dobrodušne hudomušnosti pa od mene le še želja, da bi se vam v tem primeru uspelo prebiti med izbrance tega prostranega trga delovne sile…

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

4 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
14 - št. let nazaj

Hm – ne vem, ce so institucije Evropske unije ravno " prostran trg " delovne sile (morda v primerjavi s slovenskim trgom delovne sile ze) ?

Vse institucije skupaj zaposlujejo slabih 30.000 oseb, od katerih najvecji delez odpade na prevajalce in tolmace.

Je pa pri zaposlovanju v institucijah EU – kljub dolgim izbirnim postopkom – nedvomno vsaj ena svetla tocka: zaposlovanje poteka na podlagi odprtih periodicnih javnih razpisov – v primerjavi s SLO javno upravo, kjer je zaposlovanje netransparentno in ze leta poslusamo fraze o " prepovedi zaposlovanja " in hkrati vsi vemo za vrsto izjem.

Anonimni
Anonimni
14 - št. let nazaj

Matej, vsaka mednarodna organizacija (npr. tudi NATO, OECD, Svetovna banka, Zdruzeni narodi, Svet Evrope) mora v svojo kadrovsko (Human Resources) politiko na nek nacin vgraditi mehanizme, ki pomagajo zagotavljati neko ravnotezje nacionalne sestave zaposlenih gledano v celoti, kakor tudi v razlicnih kategorijah hierarhicne lestvice. V EU institucijah, kjer poteka zaposlovanje (ce izvzamemo osebje na pogodbah – Contractual Staff) preko odprtih javnih razpisov, katerih rezultat je lista primernih kandidatov, ki potem lahko zaprosijo za sluzbo (tudi je vsi ne dobijo – iz razlicnih razlogov). Seveda je v obdobjih prikljucitve novih drzav (zlasti v primeru velike siritve 1. maja 2004 za 10… Beri dalje »