Ta konec tedna v Madridu spremljam študente naše fakultete, ki so se uvrstili na tukajšnji regionalni finale tekmovanja iz simulacije evropskega prava. Po srčnem boju so sicer izpadli iz zaključnih bojev, a si že z uvrstitvijo sem prislužili priznanje, tako kot drugih 11 ekip iz različnih koncev Evrope (od znanih podiplomskih univerzitetnih centrov evropskega prava, kot sta College d’Europe v Brugesu in European University Institute v Firencah prek zmagovalcev iz Maastrichta vse do letos presenetljivih novodošlekov iz Belorusije).

Zdaj pa k utrinkom. Saj so zelo “klasični”, a vendarle, ko so se že tako lepo sestavili:

1. Včeraj zvečer klepetam z ekipo iz Utrechta in ena od tekmovalk, magistrska študentka iz ZDA, prostodušno prizna, da ne ve, v katero državo sodi Ljubljana. Povem ji in dodam, da nič hudega, da pa bo bolje vedela, kaj je s Slovenijo, ko bo naša Tina Maze v olimpijski superveleslalomski tekmi naslednjega dne prehitela njihovo Lindsey Vonn. (Od kod je priletela ta patriotska zagretost za ponujanje frivolnih napovedi, ne vem.)

2. Na podelitvi priznanj ekipam, ki so se uvrstile na to finale, predsednik sodnikov ob razkrivanju identitet ekip, skritimi za naključno izžrebanimi črkami abecede, pri črki K posebej poudari, da “so sem od zelo daleč prišli celo vse iz Belorusije”! Nato pa pri črki L nadaljuje, da pa so “le od malenkost bližje prišli tudi iz Slovenije”. Malo predtem je napovedal ekipo z Dunaja, ki je kakih 200 km dlje od Madrida kot Ljubljana, za ljubljansko pa ekipo iz Stockholma, ki je od Madrida kar 1000 km dlje kot Ljubljana. (In, če že govorimo o malenkostih, le ščepec manj kot Minsk.)

Hmmmm: bi mu moral na večernem sprejemu razlagati evropske geografske in – kar je poglaviten razlog za njegovo nesrečno izjavo – kulturne razsežnosti?

3. Ob prihodu v hotel ravno ujamem ključne nastope v superveleslalomu, ki jih gledam na Eurosportu s komentarjem v nemščini. (V Španiji, kjer so vsi drugi kanali razen CNN v španščini, je Eurosport v nemščini? Zanimivo.) V cilj pride Andrea Fischbacher in komentatorja sta vidno navdušena, a potem eden od njiju reče: “Ampak pozor, ne more se še veseliti, zgoraj sta še Anja Paerson in Tina Maze.” Bravo, nemški komentator!

(Da potem Tina odpelje sijajno vožnjo in – kot sem nespametno (beri: v čudovitem patriotskem duhu) napovedoval prejšnji večer – prehiti Lindsey Vonn, pa je čudovita pika na -i.)

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments