Če bi koga morda zanimalo, si lahko ogleda SICRISov pregled citiranosti slovenskih raziskovalcev v Web of Science za obdobje od leta 1994 do danes.

Sestavljanje takšnih seznamov je treba vsekakor pozdraviti. Tekmovalnost in medsebojno primerjanje je tudi v znanosti do neke mere zaželena, saj izpostavi najuspešnejše raziskovalce.

Vendar pa morajo biti seznami te vrste narejeni vsaj približno pravično do vseh znanstvenikov in znanstvenih ved, ki so postavljene v medsebojno primerjavo. Za omenjeno sicris lestvico je že na prvi pogled je jasno, da je povsem nereprezentativna. Podatki so morda kolikor toliko relevantni za naravoslovje, pa še to verjetno ne za vse panoge. 
Vsakomur, ki ima vsaj minimalni pregled nad dosežki slovenskih raziskovalcev, takoj pade v oči dejstvo, da so Žižku po tej “sicris” metodologiji našli samo 88 citatov, kar je popoln absurd in samo po sebi izniči verodostojnost takšne lestvice. 
Google Schoolar najde že samo za eno Žižkovo knjigo 1600 citatov, kaj šele, če bi vse skupaj sešteli.
Najhuje pri vsem pa je, da se prav ti “sicris” podatki citiranosti uporabljajo za točkovanje uspešnosti raziskovalcev pri ARRS!?
-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest
1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
zupan
10 - št. let nazaj

Prvi po citatih na tem spisku je pravzaprav Seljak (sedaj na Berkeleyu). Tudi na Google Scholar so citati impresivni
http://scholar.google.com/scholar?q=seljak+uros