Ekhm, ko sem že ravno pri besedi…

Spodnja objava je bila 200. objava na blogu “Kvarkadabra: laboratorijski dnevniki”. To me malo preseneča – predvsem zato, ker mi je dal Jure v pogovoru pred nekaj dnevi slutiti, da bi znal biti sam na preži, da bo 200. objava ja njegova. Vsekakor si jo zasluži, saj je nemara skoraj polovica vseh objav njegova. A kaj, ko pripravlja kako predavanje, se posveča družini ali zganja kakšno drugo neumnost. You snooze, you lose!

Kakorkoli že: če ne štejemo testne objave, je blog z “oddajanjem” začel pred slabim letom, 23. oktobra 2008. Verjetno bosta za rojstni dan kakšno tehtnejšo besedo primaknila vsaj še Sašo in Jure, če ne tudi drugi, bolj preudarni soavtorji bloga. A vendarle: za nami sta slabo leto delovanja in 200 objav. Idealno bi bilo, če bi bilo objav dvakrat toliko (oziroma v povprečju vsaj ena na dan), pa tudi aktivnih avtorjev, da se bralci ne boste preveč naveličali istih “fontov”. A za kolikor toliko redno življenje bloga nemara vendarle že dovolj. Obisk je v zadnjih dveh mesecih malo narasel, nemara smo dobili tudi določeno skupino bolj rednih bralcev.

Je pa morda to tudi priložnost za vaš malo splošnejši odziv. Kaj na blogu pogrešate, kaj vam je všeč, kaj bi pripomoglo k večjemu številu komentarjev (kolikorkoli že tole vprašanje diši po kavlju 22), itd.?

P.S. Pa še ta opazka. Pol minute (res se mi je zdelo le 30 sekund) po objavi prejšnjega zapisa sem želel na spletu preveriti, ali je reklama “ker perilo tudi melizira” res vsebovala tisti “tudi”. Besedilo (brez tudi) sem vpisal v Google in dobil en sam zadetek. Svojo ravnokar objavljeno objavo. Vam povem, da se mi je res zdelo, da je minilo največ pol minute. Nisem si mislil, da so iskalniki že tako ažurni pri posodabljanju zadetkov. Ali so res postali presenetljivo hitri, ali pa je šlo le za naključje?

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

3 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
zupan
14 - št. let nazaj

Vprašanje je, kdaj praznovati obletnico bloga. Prvi vnos je bil sicer 10.oktobra lani, a je le naznanil, da se zbiramo ekipo. Zares pa je verjetno blog odprl Sašo z zapisom "Kaj dela znanstvenik?" 23. oktobra. Tako imamo verjetno še dva dni, da povišamo letni izkupiček postov…

zupan
14 - št. let nazaj

Glede na to, da je Blogger del Googla, verjetno indeksiranje poteka kar sproti ob vsaki objavi.