Mnogi od soavtorjev tega bloga nemara ravno prihajamo v nerodna leta (in v nerodne vloge), ko je že vprašanje, ali se bomo s svežimi diplomanti še lahko ujeli kot istogeneracijski stanovski kolegi. Prej ali slej nemara ne več. Še bolj to seveda velja v času samega študija.

Kako pa je z druge vrste pozornostjo? Britanska revija THE (Times Higher Education) je nedavno s pomočjo gostujočih peres objavila članek o “sedmih smrtnih grehih” akademskega sveta. Lahko si preberete cel članek, predvsem pa se boste morda ustavili pri delu o poželenju. Napisal ga je mož s slike na vrhu tega članka v Guardianu, vsekakor pa si je poučno prebrati tako sam zapis kot odzive nanj.

Je šel Terence Kealey predaleč? Po mojem mnenju že. Od tovrstnih “nedolžnih” fantazij do nelagodne pozornosti do študentk (ali, nenazadnje, študentov) je dosti prekratek korak, nemara pa tudi ne posebno dolg do obnašanja, ki bi že nesporno pomenil nadlegovanje.

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

2 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
14 - št. let nazaj

No, bom pa sam prebil led. Kaj pa obratno, ko študent(ka) "nadleguje" profesorja/profesorico? Imam pedagoške izkušnje na fakulteti, kjer je študentska populacija po spolu uravnotežena, tako da imam opravka tudi z nežnejšim spolom. Moram reči, da se je še v vsaki generaciji našla kakšna pogumna študentka, ki me je odkrito vabila na kavo, "nadlegovala" po e-mailu ali pošiljala SMS-e. O vzgibih lahko zgolj ugibam, sem pa še vsaki (bolj vztrajni) povedal, da ji lahko pomagam le striktno v zvezi s predmetom in še to na ustaljen način: na govorilnih urah. Nekoč je ena pripomnila, da "ena kava ni nič kaj… Beri dalje »

Dorothy
14 - št. let nazaj

Pravzaprav sploh ne vem, kje se naj začnem lotevati Kealeya:)Dve stvari sta me zbodli – posploševanje in podcenjevanje. Najbolj me je zmotila omemba normalnih (/Normal girls – more interested in abs than in labs, more interested in pecs than specs, more interested in triceps than tripos/). Čakaj, na kaj sedaj leti normalnost? Na tiste, ki ne dobivajo ocen zaradi svojega dekolteja ali na tiste /nenormalnice/, ki se sploh odločimo za laboratorij? In tisto, da so ponoči krave črne oz. mačke sive? Resno? Poleg tega se K. omeji zgolj na dekleta. Fantje tega res ne počnejo (no, ne nujno z oblinami)?… Beri dalje »