Pot v Lugano

  Na angleških blogih temu rečejo “bleg” – uporaba bloga za iskanje pomoči s strani bralcev. Naslednji teden grem v Lugano, kjer bom imel na neki fakulteti dve predavanji o pravu EU. Tovrstna gostovanja so seveda sijajna ideja in tudi tokratno ni nobena izjema, problem je le, kako čim bolje priti iz Ljubljane v Lugano in nazaj.

  Tja mislim v sredo, nazaj pa najbrž v četrtek zvečer (pri čemer predavam do 19h30), da bi bil v Ljubljani do petka dopoldne in ujel nek že dogovorjen sestanek, sicer pa v petek dopoldne. Zadnja rezervna opcija je vožnja z avtom (5h30′), ki bi se ji rad izognil. Po mojem iskanju iz Ljubljane ne v Lugano ne v Milan ni nobenega časovno in cenovno ugodnega leta; vlak iz Ljubljane je še bolj zamuden in predvsem naj ne bi bilo mogoče kupiti ležalnika.

  Zato sem trenutno pri naslednji izbiri: z avtom do Trsta in potem z veliko krajšo potjo od Trsta do Lugana z vlakom. Terminsko se ta pot tudi še kar izide, zato je trenutni favorit. Ima kateri od bralcev še kak drug predlog? Ali pa izkušnje z železniško postajo v Trstu – kje v bližini je najbolje parkirati avto za dva dni in kako je z vnaprejšnjim nakupom vozovnic prek spleta?

  2 KOMENTARJI

  1. Kaj pa pa potovanje preko Züricha? Adria leti trikrat dnevno, mnogo cenejši ležalnik ali splanik pa gre vsako noč. Nadaljnje slikovito in udobno potovanje med Zürichom in Luganom traja 3 ure.

  2. Zanimiva ideja, hvala! Zlasti kombinacija leta z vlakom je zelo mikavna in vsekakor “v igri”. Za tja grede bi se zelo lepo izšlo tudi z nočnim vlakom, le za nazaj bi bil obsojen bodisi na 22 ur vožnje bodisi 18 s sedmimi prestopanji (ker grem lahko šele zvečer iz Lugana in tako zamudim najboljši vlak iz Züricha v Ljubljano).

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.