Wikipedija, Facebook in še kaj… ter pravo

  Ker nimajo posebnih težav s hlajenjem, pravni laboratoriji (=branje, pisanje in govorjenje besed, ki so včasih močnejše in usodnejše od protonskih curkov) seveda neumorno meljejo iz dneva v dan. Morda bo tudi za bralce tega bloga zanimiva moja današnja “IUS Kolumna” o Wikipediji in pravu. Kot poseben (a nemara za tukajšnjo srenjo dokaj enostaven) izziv lahko skušate odgovoriti tudi na bonus vprašanje na koncu.

  Če vas spletne teme zanimajo, si lahko nato preberete tudi kolumno izpred dveh tednov o Facebooku. In ker je svet očitno tako naravnan, da teži k trilogijam, morda ne bo trajalo dolgo, preden bom objavil še tretji del (z YouTube kot glavnim kandidatom). Ker nas je že Douglas Adams naučil, da imajo zelo dobre trilogije pravzaprav štiri dele (in malo slabše celo pet), pa ni vrag, da se jim ne bo v prihodnje pridružilo še kako nadaljevanje (Twitter se denimo tudi že ponuja).

  2 KOMENTARJI

  1. Sam bi pa dodal se 3. vprasanje, in namrec, zakaj stran IUS SOFTWARE (!) ne ponuja RSS feed za tam objavljene kolumne? Morda bi si morali o njih prebrati na Wikipediji (predvidevam, da so tako kot vrhovno sodisce anglesko pismeni, tako da to ne bi smel biti problem…)

  2. Če bi si sodišče ogledalo še ta zapis (na slovenski wikipediji):

   http://sl.wikipedia.org/wiki/Ilirske_province

   oz. specifično:

   “Uradne razglase so objavili v uradnem glasilu Ilirskih provinc Le Télégraphe officiel v francoščini, nemščini, načrtovali pa so tudi izdajo v »slovanščini«. Med leti 1811 in 1813 je kot urednik tega časnika v Ljubljani deloval francoski književnik Charles Nodier.”

   bi (upam) spoznalo, kar že vrabci čivkajo: internetne vire (vključno z wikipedijo) gre jemati z veliko rezervo.

   Sicer pa lahko na osnovi tega zapisa dam sklep, da je bil Charles Nodier res pozitivna osebnost: za “načrtovani slovanski” narod namreč. 😀

   shrink

  PUSTITE KOMENTAR

  Vpiši svoj komentar!
  Prosimo vpišite svoje ime

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.