Z mal slabo vestjo se po dolgem casu priklapljam na Kvarkadabro. No pa sem kar olajsana, ko vidim, da so tudi druge ocitno malo zanesle prednovoletne aktvnosti, ne samo mene. Razen Jureta, seveda; Jure, ti si pa res junak! Vis je pa tudi kar jasno, zakaj morajo v Cernu izklapljati kurjavo, da uspejo ljudi napoditi domov vsaj za praznike 😉

Amerika je zal glede praznikov, pocitnic in “finer things in life” na splosno precej manj resna kot Evropa, tako da tu pri nas ostaja kurjava prizgana in tudi vsi vhodi bojo vecino dni odprti. Laboratoriji so tale teden sicer bolj prazni, to je treba priznati, ampak vsaj vsi sefi pa pridno dezurajo v svojih pisarnah, in potem to postane tiste vrste cas, ko si lahko, ce si tako naravnan, skusas pridobit kako bonus piko (ces “le poglejte, medtem ko se drugi zabavajo, jaz pridno delam…”). Se mi zdi, da so topogledno prisilni dopusti kar lepa in demokraticna resitev!

(Jaz sem se danes zavlekla v knjiznico, ki je cudovito prazna in spokojna, pa lahko v miru prebiram Kvarkadabro…(kup clankov, ki sem jih prinesla sabo, bo ze se malo pocakal!))

Predvsem sem pa hotela objaviti tale razpis, ki mi ga je posredovala kolegica z UNG. Glede na to, da sem se zadnjic razburjala cez mednarodnost razpisov na Ljubljanski Univerzi; tale je dosti bolj prijazen, objavljen tudi v anlgescini, in kolegica pravi, da si zares zelijo kandidate z raznolikimi izkusnjami. Rok prijave je sicer cez dvi dni, ampak neuradno pravijo, da bi tudi tekom praznikov se slo.

Sicer pa vsem zelim lepe praznike! 
(in se vracam k prebiranju starejsih zapisov na temle dnevniku)
-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

1 komentar
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
zupan
15 - št. let nazaj

Hvala Alenka za pohvalo. No, očitno sva čez te praznike le midva pisateljsko navdahnjena, morda so se ostali prenajedli potice – mene rešuje alergija na mleko, tebe pa kilometri oceana… 🙂 Me pa zanima, ali tudi cez Thanksgiving visite v laboratorijih, ali vam vsaj tedaj izklopijo kurjavo? 🙂