Komisija za ženske v znanosti poziva MIZŠ ter SAZU k ukrepanju

Komisija za ženske v znanosti pri MIZŠ ostro obsoja seksistična ravnanja rektorja UP prof. dr. Dragana Marušiča, ki so razvidna iz omenjenih sodb in pričakuje njegov odstop.
V slovenskem akademskem prostoru se zaradi neukrepanja pristojnih organov dopušča in uvaja praksa nedopustnega – spolno nadlegovanje, trpinčenje, šikaniranje in mobingiranje na delovnem mestu je postala tiha dopustna praksa slovenskih univerz, ki naj bi bile etično ogledalo družbe. Ob tem se pristojni organi sprenevedajo in prelagajo odgovornost na pleča pravosodja. Tako nedopustna dejanja postajajo osnovni gradniki nepremagljivega ščita neetičnih posameznikov na vodstvenih položajih. Glede nato, da rektor UP noče prepoznati in prevzeti osebne odgovornosti za svoja storjena dejanja in posledično povzročeno škodo, Komisija za ženske v znanosti pri MIZŠ poziva MIZŠ in SAZU, da kot avtoriteti, zadolženi tudi za vzpostavitev Nacionalne komisije za etiko v znanosti (RISS 2011 – 2020), rektorju UP, prof. dr. Draganu Marušiču, predlagata odstop.
Sprašujemo se, kaj se mora pod krinko avtonomije univerze še zgoditi, da bodo pristojni organi končno sprejeli svojo odgovornost in odreagirali.

V Ljubljani, 11.5.2017
Komisija za ženske v znanosti pri MIZŠ

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

0 - št. komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments