Biotehniška fakulteta vabi … ?

Tole vabilo z glavo Biotehniške fakultete sem prejel po elektronski pošti. Lahko kdo iz BF prosim potrdi njegovo pristnost? Gotovo zanimivega predavanja bi se namreč  rad udeležil, pa upam, da ne gre za potegavščino … ? 😉

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

20 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Mislim, da ne gre za potegavščino, ampak za promocijo nove knjige. Sicer pa je imel podobna predavanja (z istim naslovom) že 2011 in 2012, npr. v Cerknici in Velenju.

problemi
11 - št. let nazaj

Univerza v Ljubljani,
Biotehniška fakulteta
Jamnikarjeva 101
SI-1000 Ljubljana
tel: +386 (0)1 3203 000
fax: +386 (0)1 256 57 82

Pokličete, vprašate, zveste … "znorite".

Dragan Stojanović

problemi
11 - št. let nazaj
Odgovor na  problemi

Tokrat se pa ne strinjam z vami. Akadameska debata? No, seveda proti tej dejansko nima nič proti. Je pa tema debate vsekakor takšna, da debato uvrsti v kategorijo ne-možnih debat. Namreč, ob tem se vedno spomnim besed S. Žižka, glede holokavsta in debate z nacistom – ne bojte se, tokrat me ne bo zaneslo 🙂 – takšne debate so nevarne (da ne rečem "bolne"). Naj podam zgolj en primer. Dovolj bo, da si preberemo recimo podatke o Ne-Hodgkinovih limfomih in pa mnenju oziroma sumu strokovnjakov, glede vpliva onesnaženega okolja na porast le teh (4-5% letno) pa nam bo jasno, kako… Beri dalje »

Bonifacij
11 - št. let nazaj
Odgovor na  problemi

Zanimivo Dragan.

Drugačno mnenje bi ti kar proglasil za kaznivo dejanje.

problemi
11 - št. let nazaj
Odgovor na  problemi

Ni vsako mnenje že "drugačno mnenje". Če mnenje vsebuje elemente kaznivega dejanja, ga nimam kaj jaz proglašati kot kaznivo, je pač takšno po svoji vsebini.

Skratka Bonifacij, tvoj sklep je napačen, kar niti ni čudno, saj sledi napaki v argumentiranju (npr: iz posameznega sklepaš na celoto)

Dragan

shrink
shrink
11 - št. let nazaj

To je pa zelo zanimivo, glede na to, da na tej fakulteti domuje tudi prof. Kajfež-Bogatajeva.

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
Odgovor na  shrink

Uuu, torej si lahko obetamo pravi prepir po predavanju. To pa je treba videti.

(ZdravaPamet)

Jure Zupan
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Luka Omladič

Lahko morda Luka ali kdo drug, ki je bil na predavanju, tudi debato, ce je do nje sploh prislo?

problemi
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Luka Omladič

Zdaj mi je pa žal, da nisem šel na predavanje, ampak …

Tu bi želel nekaj poudariti ali prositi, niti ne najdem pravih besed, dr. Omladič niste vi tisti, ki bi moral kar koli pojasniti, temveč Alkalaj, ki si dovoli povsem nedopustenga početja.

V Sloveniji moramo nehati s prakso, da se nedolžni branijo, napadajo pa jih takšni in drugačni osebki. V zadnjih nekaj dneh je to že drugi primer, ko se tisti, ki opozarjajo na napačne prakse, morajo zagovarjati, kot bi bili oni krivi.

Nisem prepričan ali to kaj pomeni, pa vseeno, z moje strani imate vso podporo.

Dragan Stojanović

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Podpiram, Mišota Alkalaj. Ko sem bil še v osnovni šoli – 1995 se mi zdi, da je bilo. So po televiziji govorili, da se bo do leta 2000 temperatura dvignila za več kot 5 stopinj in morje bo zraslo za 2 metra. In da se bo do leta 2010 stopil ves led na Antarktiki… In kaj od tega se je zgodilo? Nič! Za to eko revolucijo so isti lobiji, kateri so bili za 2 svetovno vojno – Evgeniki. Adolf Hitler je bil goreči privrženec te religije. Podoben goreči privrženec te eko-evgenike pa je tudi "Dragan Stojanović". Ka naj CO2 zmanjšamo… Beri dalje »

problemi
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Če nas že zalagaš z viri, nikar ne pozabi nepogrešljivega Davida Ickea. Tu je eno njegovih znamenitih predavanj z naslovom: "The Reptilians – the Schism – Obama and the New world Order."

problemi
11 - št. let nazaj

Morebiti bi te lahko pozval, da če me že obtožuješ za nekaj, o čemur sem še nekaj dni nazaj na forumu pisal kot eni največjih sramot znanosti v vsej njeni zgodovini (evgenika), da stopi iz anonimnosti, pa ne bom, mi je vseeno … Sprašujem se in to resno ali sploh odgovoriti na zgornje nebuloze. Namreč kako argumentirano odgovoriti na nekaj kar niti ne zgleda kot argument temveč kot neka, ne vem, paranoična teza teorije zarot, češ obstajajo neki lobiji iz ozadja … Najlažje je navreči nekaj pojmov tipa: evgenika, Hitler, kontrola prebivalstva, pobijanje ljudi, ter z njimi opletati in poskušati… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Mene pa zanima, če so se na koncu kaj udarili?

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Luka Omladič

A je bil slučajno profesor Jože Rakovec tudi tam? On je meteorolog s FMF. Če bi ga povabili, bi Alkalaja verjetno zmlel v prah.

Jernej Stritih
11 - št. let nazaj

Sam nisem bil na predavanju a slišal sem da me je Mišo Alkalaj "spromoviral" kot osrednjo osebnost zarote okoljskih nevladnih organizacij in sveta za trajnostni razvoj. To je razvidno tudi, Luka, iz tvojega prispevka, po katerem naj bi v to godljo namočil tudi tebe. Če sem jaz tisti, ki ima največ moči iz ozadja na okoljskem področju v Sloveniji in sem se najbolj finančno okoristil s tem, potem je naš okoljski sektor res ubog. Res je, da se po študiju na Biotehniški fakulteti (oddeleke za gozdarstvo), ki me je v veliki meri usmeril prav v varstvo okolja in trajnostni razvoj,… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
problemi
11 - št. let nazaj

Glede na to, da se je "prah" okoli zgoraj omenjenega dogodka nekoliko polegel, bi sam vendarle pihnil malo vetra v to smer, ravno toliko, da se malce "prahu" zopet dvigne. V Sloveniji imamo problem in ta problem ni ad hominem argumentacija M. Alkalaja uperjena v L.K. Bogataj ali pa J. Stritiha, temveč v naslednjem. Bom skušal biti čim krajši. 1. Problem zavajanja: Naj citiram podatek, ki ga je moč prebrati ob predstavitvi knjige M. Alkalaja: "Tako so nam pod vplivom teorije o tem, da se zemeljsko ozračje ogreva zaradi človeških izpustov CO2, ki jo je Alkalaj ovrgel že v knjigi… Beri dalje »