Kot seveda že veste, tule.  🙂 Mimogrede, med izbranimi je letos tudi en državni funkcionar, v.d. direktor direktorata za visoko šolstvo in znanost dr. Borut Rončević, ki je med izbranimi na razpisu za mentorje MR. (O nedavnih spremembah na vrhu ARRS je zadnjič  pisal Sašo.)
-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

11 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
Jure Zupan
11 - št. let nazaj

Ima odlične točke A3 (sredstva izven ARRS), kar 7.10 točk iz tega naslova. Za primerjavo, Dragan Mihailović, dobitnik ERC Advanced Grant ima to oceno "le" 4,91…

Andrej
Andrej
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Jure Zupan

V A3 štejejo sredstva, "realizirana" v preteklih 5 letih. Tako da bo Mihailoviću ERC nosil točke šele leta 2014.

Se mi pa tole nagrajevanje porabljenega denarja zdi malo problematično. Če je bil porabljen uspešno, se bo zrcalil v publikacijah. Če je bil porabljen neuspešno, pa ga tako ali tako ni smiselno nagrajevati, ali?

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Jure Zupan

Kolikor je meni znano Rončevičev visok A3 izhaja do velike mere iz dejstva, da dela FUDŠ študije o igralništvu itd., katerih financer je HIT.

Malo bolj podrobno:
http://www.mladina.si/95558/strokovnjak-za-odvisnost/

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Jure Zupan

Sicris zanj pravi: A32 – sredstva po pogodbah z gospodarstvom ocena A32: 2.43A31 – sredstva mednarodnih projektov ocena A31: 1.71A33 – sredstva drugih ministrstev ocena A33: 1.98A34 – druga sredstva ocena A34: 0.98A35 – druga gospodarska sredstva ocena A35: 0 Se pravi, A32 (2.43 točke) verjetno izvira iz HITovega denarja, ni pa ravno odločilen pri celotni oceni 14.91. Kaj si pišejo še pod druga sredstva v A3 je tudi vprašanje. S spodnjim zapisom, da pri A3 marsikaj smrdi (in da ocena sploh ni transparentna) bi se kar strinjal. Zabavno se mi zdi tudi to, kako lahko družboslovec iz 45 citatov… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

He he. A ni zabavno živeti v Sloveniji? Skoraj kot en šov, ki bi ga naredila Sirijska kibernetska korporacija.

(ZdravaPamet)

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj

Ocena A3 je (poleg normiranja citatov) največja neumnost in nateg, ki ga je naredil ARRS in s katerim lahko manipulira. A3 točke naj bi bile sredstva za raziskave pridobljene iz drugih virov (mednarodnih projektov, gospodarstva ali drugih virov), v resnici si pa sem posvečeni pišejo vse mogoče. Ves denar, ki ga za opravljanje raznoraznih strokovnih dejavnost dobivajo fakultete od ministrstev (se pravi od države) in ki nima nobene povezave z raziskovalnim delom. Da je s to oceno A3 nekaj hudo narobe pokaže že enostavna analiza – imamo cel kup ljudi, ki imajo visoke ocene A3 pa čiste 0 pri ocenah… Beri dalje »

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Mislim, da te številke ne držijo najbolj natančno. Natačno pogledano: 36. člen Pravilnik o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanju izvajanja raziskovalne dejavnosti http://www.arrs.gov.si/sl/akti/prav-sof-ocen-sprem-razisk-dej-jun-12.asp (1) Oceno za vse štiri kazalce A1, A2, A3 in A4 se pod mejno vrednostjo določi linearno med 0 in 2 oziroma 5 oziroma 10. Mejne vrednosti so določene v metodologiji. A3mejna = 15 FTE cenovne kategorije C programa v letu 2010 1 raziskovalna ura C programa v letu 2010 = 38,47 EUR http://www.arrs.gov.si/sl/progproj/cena/cena-11-jan.asp 1 FTE je 1700 eur. Torej je 1 FTE cenovne kategorije C programa v letu 2010 65.399,00 EUR 1 točka v A3 je… Beri dalje »

Andrej
Andrej
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Moraš upoštevati še, da se sredstva iz gospodarstva ali "gospodarstva" normirajo s faktorjem 1,5, če pa je raziskovalec večinsko pedagoško zaposlen (<=80% raziskovalno) pa še enkrat s faktorjem 1,5.

Če torej profesor dobi denar iz gospodarstva, je lahko vsota za faktor 2,25 manjša od zgoraj izračunane.

Anonimni
Anonimni
11 - št. let nazaj
Odgovor na  Anonimni

Pardon spregledal v 35. členu "Pravilnik o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanju izvajanja raziskovalne dejavnosti " piše (11) Sredstva se normirajo glede na izvor: Faktor 1,5: projekti za gospodarstvo – GOSP; Faktor 1: evropski projekti – EU, drugi mednarodni projekti – MED; Faktor 0,5: projekti za ministrstva oziroma druge organe v sestavi Vlade RS – MIN in drugo – DRUGO). Sredstva za centre odličnosti in kompetenčne centre se ne štejejo. (12) Pri raziskovalcih, ki so manj kot 80% polno zaposleni za raziskovalno delo, se pri oceni A3 upošteva dodaten normalizacijski faktor: skupna sredstva se množijo s faktorjem 1,5, ki upošteva… Beri dalje »

rx170
11 - št. let nazaj

"1,5 milijona EUR v obliki tujih projektov ali neposrednega vlaganja gospodarstva v raziskave. "

V petih letih, kar je še vedno enormno visokih 300 k€.

Da pa so se ljudje v sistemu znašli, je pa logično.

Anonymous
Anonymous
4 - št. let nazaj

Tudi na letošnjem razpisu (2019) je bil Rončevič izbran za mentorja, in to na naravoslovnem(!) programu P1-0383 “Kompleksna omrežja”! Ali lahko kdo pojasni, po katerih kriterijih?