Kdo je najdlje v pokoju?

Na blogu FlowingData so objavili zelo zanimivo preglednico povprečnega števila let v pokoju za moške in ženske po državah. V Avstriji in Italiji so ženske v pokoju v povprečju 26 let, medtem ko povprečen mehiški delavec pokojnine sploh ne dočaka. Na razpredelnici je tudi Slovenija, kjer so moški v pokoju v povprečju 13 let in ženske 23 let.

Vir: Who spends the most years in retirement?

-
Podpri Kvarkadabro!
Naroči se
Obveščaj me
guest

5 - št. komentarjev
z največ glasovi
novejši najprej starejši najprej
Inline Feedbacks
View all comments
problemi
13 - št. let nazaj

Zelo malo, glede na število let, ki so jih oddelali. Ob tem grafu se spomnim argumentacije, če me spomin ne vara, ministra Svetlika, njegovega sekretarja, in pa (nepogrešljivega demagoga) Miliča z Gospodarske zbornice, ko so govorili, da je potrebno, zaradi povečane pričakovane življenjske dobe in s tem povečanega števila let koriščenja pokojninskega zavarovanja, nujno dvigniti starostno mejo pri kateri se lahko nekdo upokoji. Ko sem to slišal sem bil toliko osupel in sem s strahom poslušal nadaljevanje njihovih demagogoških bljuvotin in čakal kdaj bodo rekli, da bi bilo mogoče celo najbolje določiti mejo koriščenja pokojninskega zavarovanja potem pa človeku podati… Beri dalje »

Poslovni utrip
13 - št. let nazaj

Škoda, da se ukvarjamo z upokojitveno starostjo ob tem ko je 114.000 brezposelnih. Možna je tudi drugačna strategija:npr, da upokojujemo pa starem sistemu in zaposlujmo brezposelne in prepričan sem, da v kolikor bomo kdaj res ustvarili toliko delovnih mest, da bi morali upokojenci delati, bo velika večina za delo sposobnih upojencev z veseljem priskočila na malo dela. Na koncu pa se delavce lahko tudi uvozi….

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

S sarkazmom bom rekel:

V SDS imajo rešitev za vse probleme!

(ZdravaPamet)

PS: problemi, saj GZS je ekonomski klub stranke SDS.

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Janševa Nova Ustava bo rešila vse to! Če kdo ni vedel, da je JJ genij naj sedaj ve! Sicer Slovenija slovi kot zakladnica genijev, doktorjev in podobne navlake..smo pa v največjem podnu v celi Evropi! Miliča bi pa trebalo na najbližje drevo Gospodarski zbornici obesiti. Ta je čistokrvni Butalec!

Anonimni
Anonimni
13 - št. let nazaj

Anonimni, verjetno se šališ. Kakor se Slavoj Žižek v tem posnetku:

http://www.dnevnik.si/video/6590

(zdrava